Kitap Mavi Çileğin Sırrı
Yazan: Doret Habib
Yayınevi: Destek
Kendi özgünlüğünü bulduğunda, markanla bütünleşebilirsin.
Dünya değişiyor; marka değerini işa etmek isteyenler için bugün, özgün yanını keşfetme ve farkını ortaya koyma zamanı!
Medya ve kurumsal İletişim sektöründe “Stratejik İletişimin Duayeni” olarak anılan Doret Habib, markalaşma sanatının inceliklerini “Mavi Çileğin Sırrı” metaforu üzerinden ele alıyor.
30 yıllık kariyeri boyunca yüzlerce CEO’ya, üst düzey yöneticiye, firmaya ve kuruluşa rehberlik eden Doret Habib, markalaşma sürecinde Özgün ve yaratıcı olmanın sırlarını, İzlenecek stratejileri ve etkili iletişim tekniklerini tüm detaylarıyla anlatıyor.
Kendi değerini bulmak, hak ettiği yere ulaşmak İsteyen tüm meslek sahipleri, firma çalışanları, CEO’lar, girişimciler, yenî mezun olmuş gençler, kısacası İş hayatında aktif olan herkese hitap eden bu İnteraktİf kılavuz, markanızın “mavi çilek” tarafını keşfetmenizi sağlayarak, farklılaşma sanatında sizi birkaç adım öne taşıyacak. Bugün kîm olduğunuz dün yaptığınız seçimlerin sonucudur. Bugün yaptığınız seçimlerse yarın kim olacağınızı belirler.
Seçiminizi yapın, marka değerinize ve İtibarınıza sahip çıkın…
Köşedeki Yaşlı Adam
Yazan: Barones Orczy
Yayınevi: İthaki
Barones Orczy’nîn sık sık Sherlock Holmes’le kıyaslanan ve Çayevi Dedektifi olarak ünlenen isimsiz dedektifin çözdüğü vakaları anlattığı polisiye öyküleri klasik polisiye edebiyatının en önemli örneklerinden. İngiltere’de bir çayevinde “oturduğu yerden” birçok vakayı çözüme kavuşturan “köşedeki yaşlı adam” ise edebiyattaki en sıradışı figürlerden biri.
Londra’nın sisle kaplı sokaklarında gaz lambalarının karanlıkta titreştiği ve bu sokaklarda İşlenen korkunç suçların ayrıntılarının günlük gazetelerin sayfalarına sıçradığı zamanlar… İsimsiz, yaşlı bir adam ise rahat bir çayevinde çayını yudumlayarak çözülmesi güç vakaları açıklığa kavuşturuyor. Bu eksantrik, kendine güvenen hafiye yalnızca tümdengelim yöntemlerini kullanarak korkunç cinayetlerden akıl almaz hırsızlıklara, zekâ dolu aldatmacalardan kötücül şantaj planlarına kadar çeşitli suçların sır perdesini aralıyor.
Sınıf-Ötesi Bireyler Ya Da Yeniden Üretmezlik
Yazan: Chantal Jaquet
Yayınevi: Sel
Chantal Jaquet, içine doğduğu sınıfın toplumsal çevresinden çıkarak öteki sınıfa geçen bireyin İstisnai vakasını felsefi olarak anlamak üzere yepyeni bir kavram ve yöntem geliştiriyor: Toplumsal yeniden-üretimin işlemediği durumlarda etkin olan siyasal, ekonomik, ailevi ve tekil nedenleri, keza bunların sınıf değiştiren bireyin yapısı üzerindeki etkilerini inceleyen filozof, kolektif tarih İle mahrem hikâyenin kesiştiği noktada konumlanarak, bireyin yeni sınıfı İçindeki yeri ile bu değişimde cinsel ve ırksal farklılıkların rolünü de belirlemeye yöneliyor.
Dîsipliner bir çalışmanın yalıtılmışlığına son veren Chantal Jaquet, okuru söz konusu tekilliği felsefe, sosyoloji, sosyal psikoloji ve edebiyatın kavşağında karşılamaya davet ederken, Spinoza, Bourdieu, Eribon ve Hoggart gibi düşünürler kadar Stendhal, Jack London, Annie Ernaux, John Hovvard Griffin, John Edgar Wideman, Rİchard Wright gibi yazarların yaşam öykülerinden ve anlatılarından da yola çıkarak toplumsal ve kişisel kimlik kavramlarını yapıbozuma uğratıyor ve öteki sınıfa geçen “sınıfötesi birey” figürü üzerinden tüm insanlık haline yeni bîr bakış açısı kazandırıyor.
(Ağaç Makineleri, 01.03.2025)
Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.
SİZ DE YORUM YAZIN