Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, kapılarını 4 Kasım 2017 Cumartesi günü 36. kez kitapseverler için açtı… TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de açılan ve 12 Kasım tarihine kadar sürecek fuarın bu yılki teması “İyiki Varsın Edebiyat”... Ve fuar süresince binlerce kitap okurlarıyla buluşacak… Yazarlar kitaplarını okurları için imzalayacak…
İYİ Kİ VARSIN EDEBİYAT
Onur Konuğu ülkenin Kore olduğu, yurt içi ve yurt dışından 820 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 295 etkinlik gerçekleştirilecek.
ONUR YAZARI AYLA KUTLU
36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı onur yazarı Ayla Kutlu, fuar süresince çeşitli panel ve söyleşilerle okurlarıyla buluşacak. Fuarda ayrıca Ayla Kutlu için hazırlanan armağan kitap ve “İnsanlığın Öbür Yarısının Yazarı AYLA KUTLU” başlıklı seçme metin ve fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer alıyor.
ULUSLARARASI KONUKLAR TÜYAP’TA
İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yurt dışından 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırlıyor. Bu kapsamda; Fidel Castro’nun son günlerine kadar yanında olan yazar Fabián Escalante Font ve gazeteci-yazar eşi Teresita Candia Ferreyra (Küba), Kolombiya’nın önemli yazarlarından Carlos Granes, çocuk kitapları yazarı Margriet Ruurs (Hollanda), Dmitry Glukhovsky (Rusya) konuk yazarlar arasında.
Paneller kapsamında ise Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson (Norveç), Deutsche Welle’nin şef editörü Ines Pohl (Almanya), yazarlar Monika Rinck (Almanya) ve Matthias Göritz (Almanya) 4 ve 5 Kasım tarihlerinde düzenlenen etkinliklere konuşmacı olarak katıldılar.
PISA PANELİ VE EĞİTİM YAYINCILIĞININ ÖNEMİ
İstanbul Kitap Fuarı, Türkiye Yayıncılar Birliği ve TÜYAP tarafından eğitim yayıncılığının önemine dikkat çekmek üzere alanında uzman konuşmacıların katılımıyla PISA 2015 sonuçlarını ülke karşılaştırmalarıyla değerlendirildiği panel de 5 Kasım Pazar günü yapıldı. Türkiye’den Eğitim Reformu Girişimi’nden Batuhan Aydagül’ün moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Singapur’dan Lee Fei Chen, Finlandiya’dan Teuvo Sankila ve Estonya’dan Antti Rammo ülke deneyimlerini paylaştı.
Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenecek bir başka etkinlik ise yakın zamanda Göteborg’ta Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Yayınlama Özgürlüğü Komitesi tarafından takdim edilen Prix Voltaire ödülü üzerine olacak. Metis Yayınları’ndan Müge Sökmen’in yöneteceği, IPA Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson, Turhan Günay ve Evrensel Yayınları adına Cavit Nacitarhan’ın konuşmacı olarak katılacağı panelde Voltaire Ödülü’nün amacı ve bu yılki bağlamı, Türkiye ve dünya ölçeğinde yayınlama özgürlüğü sorunları tartışılacak.
KOLOMBİYA EDEBİYATI İLE TÜYAP’TA
Bu sene ilk kez kitap fuarına katılacak olan Kolombiya 4-7 Kasım 2017 tarihleri arasında açık olacak Uluslararası Salon’da yer alıyor. Etkinlikler kapsamında Kolombiya ve dünya edebiyatının en önemli yazarlarından Gabriel Garcia Marquez’in yaşamı ve edebiyatının konu edildiği “Gabo: Gerçeğin Büyüsü” film gösterimi de, 4 Kasım Cumartesi günü yapıldı. Filmin ardından Kolombiyalı yazar Carlos Granés ve Kolombiya Büyükelçisi yazar Juan Alfredo Pinto Saavedra izleyicilerin sorularını yanıtladı.
İKİ FUAR BİR ARADA
İstanbul Kitap Fuarı her yıl olduğu gibi bu sene de TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve teması “ÜTOPYA” olarak belirlenen ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Bu yılki ARTİST; 7 no’lu ana salonunda pek çok galeriye, 8 no’lu salonunda bağımsız genç sanatçılara ve “Ütopya” teması kapsamında büyük bir projeye ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. ARTİST 2017; sergiler, konserler, performanslar, tartışmalar, atölyeler, gösterimler ve yayınlarla ütopyaları keşfe çıkıyor…
Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuarın bilet fiyatı 5 TL.
Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.
SİZ DE YORUM YAZIN