Post image
Türkiye, silahla öldürülen kişi sayısında Avrupa ikincisi oldu

Ülkenin dört bir yanından silahlı saldırı ve öldürme haberleri gelirken, verilere göre ateşli silah ölümlerinde Arnavutluk Avrupa’nın lideri konumunda. İkinci sırada ise Türkiye var. Türkiye’yi Karadağ takip ediyor.

 

 

Türkiye son birkaç aydır neredeyse her gün silahlı saldırı, öldürme, yaralama ve çatışma haberleriyle çalkalanıyor. Haziran 2024’te hazırlanan güncel verilere göre Türkiye silahla öldürme olaylarında Avrupa’nın ikincisi konumunda. Lider ise Arnavutluk. Üçüncü sıradaki ülke ise Karadağ.

Verilere göre Arnavutluk yüzde 24.82 ile birinci sırada yer alırken; Türkiye yüzde 17.44’le ikinci oldu. Karadağ ise yüzde 7.82 olarak kayıtlara geçti.

Avrupa’da silahla ölüm oranın en düşük olduğu ülkeler ise İngiltere, Norveç ve San Marino oldu.

 

 

VE SON 10 YILDA 34 BİN 197 SİLAHLI ŞİDDET OLAYI…

Umut Vakfı’nın 2023 yılı verilerine göre ise 2023 yılında; 3 bin 773 silahlı şiddet olayı basına yansıdı. Basına yansıyan bu olaylarda 2 bin 318 kişi ölü, 3 bin 820 kişi de yaralandı. Yaşanan silahlı şiddet olaylarının 3 bin 212’sinde yani yüzde 85’inde kalaşnikof, otomatik tüfekler dahil ateşli silahlar (106’sı beylik silahı toplam 2 bin 427’si tabanca ve 784’ü tüfekler), yüzde 15’ine denk gelen 561’inde de bıçaklardan baltalara her tür kesici alet kullanıldı.

‘AVRUPA’DA SİLAHLA ÖLÜM ORANI ÇOK DÜŞÜK’

Ceza hukuku avukatı Prof. Dr. Adem Sözüer, söz konusu verilere ilişkini yaptığı değerlendirmede, Avrupa ülkeleri Silahla öldürme olaylarında Türkiye’nin Arnavutluk’tan sonra ikinci sırada olmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Avrupa’daki genel silahla ölüm oranının çok düşük. Afrika, Asya ve Okyanusya’da (iç) savaş halinde olmayan neredeyse tüm ülkelerde de silahla ölüm oranı çok düşük. Amerika kıtası bir istisna. Kanada ve Küba hariç Amerika’daki tüm ülkelerde silahla ölüm oranı, Avrupa’da en yüksek silahla ölüm oranına sahip olan Türkiye’den daha yüksek. Karşılaştırma yapmak gerekirse, ABD’de silahla ölüm oranı 46,68’dir.”

Türkiye, silahla öldürülen kişi sayısında Avrupa ikincisi
Ülkenin dört bir yanından silahlı saldırı ve öldürme haberleri gelirken, verilere göre ateşli silah ölümlerinde Arnavutluk Avrupa’nın lideri konumunda. İkinci sırada ise Türkiye var. Türkiye’yi Karadağ takip ediyor.

(https://velev.news/, 30.08.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN