Post image
Sokaklar tedirginlik veriyor

 

 Nil KAHRAMANOĞLU

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, artan silahlı sokak çalışmalarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verdi Taşkın, sokak çatışmalarını engellemeye yönelik ne gibi önlemler alındığını ve suçlulara yönelik nasıl bir hukuki süreç işletildiğini sordu.

Son günlerde ülkenin dört bir yanından gelen silahlı çatışma haberlerinin toplumda tedirginlik yarattığını söyleyen CHP’li Taşkın, Yerlikaya’ya, “Bu silahlar nasıl temin edilmektedir?” diye sordu.

11 Temmuz tarihinde Tokat’ta iki grup arasında yaşanan silahlı çatışma, 16 Temmuz’da İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde yaşanan silahlı çatışmada 3 kişinin yaralanması, Zeytinburnu’nda 24 Temmuz’da çıkan çatışmada bir kişinin hayatını kaybetmesi, 5 Ağustos tarihinde Manisa’da bir çiçekçinin silahlı saldırı sonucu hayatını yitirmesi ve Avcılar’da 8 Ağustos’ta yaşanan silahlı kavgada üç kişinin yaralanması, 11 Ağustos’ta Mersin’de yol verme tartışmasında 3 kişinin öldürülüp, 6 kişinin yaralanması bu vakaların en son örnekleri.

Şu an ülkenin her yerine yayılmış olan sokak çatışmaları kamuoyunda derin endişe, korkuya neden olacak boyutlara ulaştı.

İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, silahlı sokak çatışmalarını İçişleri Bakanı’na yönelttiği bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

‘ALGI ZEDELENDİ’

 Yüksel Taşkın, halkın güvenlik algısının ciddi şekilde zedelendiğinin altını çizerken şunları belirtti:

“Hemen her gün yaşanan silahlı çatışmalar toplumda büyük endişe ve huzursuzluğa yol açmaktadır. Halkımızın adalet kurumlarına yönelik güvensizliği ve kamu görevlilerinin yolsuzluk ve kayırmacılıkla anılmaları da bu şiddet ortamını beslemektedir. Bu olayların artmış olması, silah teminindeki kolaylık ve denetim eksikliği gibi sorunları da gündeme getiriyor. İçişleri Bakanlığı’nın silahlı sokak çatışmalarına karşı ne tür önlemler aldığını ve varsa eylem planını öğrenmek son derece önemli.”

Bu bağlamda Taşkın, Bakan Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

  • 2023 ve 2024’ün ilk yarısında çatışmalarda kaç kişi yaralanmış ya da hayatını kaybetmiştir?
  • Sokak çatışmalarına karışan şahısların kullandığı silahların kaynağı nedir? Bu silahlar bu kişilerce nasıl temin edilmektedir?
  • Sokak çatışmalarının önlenmesi ve bu tür olayların tekrar yaşanmaması için Bakanlığınızca hangi önlemler alınmaktadır?
  • Sokak çatışmalarına karışan kişilere yönelik yürütülen hukuki ve idari süreçler nelerdir? Bu süreçler nasıl işletilmektedir?
  • Silahlı çatışmalara karışan kişilerin yakalanması ve silahların toplanması konusunda hangi adımlar atılmaktadır?
  • Silahlı çatışmalara karışan kişilerin kaçı yabancı uyrukludur?

(İZGAZETE, 13.08.2024)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN