Post image
“Resim Yarışması”nı kazanan öğrencilere ödülleri verildi

 

Liseler kategorisinde; birinci ve üçüncülük ödüllerini Tuzla’daki Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi öğrencileri kazandı… Hayali Mimar Sinan Güzel Sanatlar’da okumak olan birinci Zeynep Öykü Biçer ile üçüncü Elif Züleyha Atayşen ödüllerini okul müdürü Mustafa Hançer ile Görsel Sanatlar öğretmenleri Medine Karabulut’un da hazır bulunduğu törenle aldılar.

Bireysel silahlı şiddet her geçen gün daha da artarken Umut Vakfı; gençler arasında şiddete karşı  “farkındalık” yaratmak amacıyla İstanbul kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında “Bireysel Silahlanma Yaşama Hak Tanıyın” konulu Resim Yarışması düzenledi. Yarışmayı kazanan öğrencilere ödüllerini Umut Vakfı yöneticileri okullarına bizzat giderek verdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen Resim Yarışması’na İstanbul genelinde özel ve devlete ait ortaokul ile liselerde okuyan öğrenciler katıldı.

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özben Önal başkanlığındaki jüri heyeti yaptığı değerlendirme sonucunda kazanan eserleri belirledi. Bireysel silahlanmadaki artışa ve silahlı şiddetin gençler arasında da yaygınlaşmasına dikkat çeken Vakıf Başkanı Özben Önal, bu konuda farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu ve özellikle de çocukların ve gençlerin bu konuda aydınlatılması gerektiğini vurguladı… Önal, bu amaçla da, ortaokul ve liselerde bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Ödül kazananlar

Değerlendirme sonucunda ortaokullarda;  Özel Derya Öncü Ortaokulu’ndan Hafsa Melek Dere birincilik, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Buse Öğel ikincilik, yine Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Azra Altaş üçüncülükle ödüllendirilirken Özel Mavigün Ortaokulu’ndan Zeynep Üstüngül’e mansiyon verilmesi kararlaştırıldı.

Değerlendirme Kurulu; liselerde ise Tuzla’da Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi’nden Zeynep Öykü Biçer’in resmini birinciliğe, Behçet Canbaz Anadolu Lisesi’nden İren Kurt’un resmini ikinciliğe, Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi’nden Elif Züleyha Atayşen’in resmini de üçüncülüğe layık gördü.

Değerlendirmede; Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi’nden Özümnaz Akdağ ile Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nden Rümeysa Demir’in resimleri de mansiyonla ödüllendirdi.

Yarışmada dereceye giren eserlerin sahibi öğrencilere, hem ortaokul hem de liseler kategorisinde birinciye “dizüstü bilgisayar”, ikinciye “tablet”, üçüncüye “bisiklet” ve mansiyonla ödüllendirilen öğrencilere de “spor ayakkabı” armağan edildi…

Öğrencilere ödülleri, kendi okullarında okul müdür ve öğretmenlerinin de katılımıyla Umut Vakfı Koordinatörü Ebru İlke Bingör tarafından sunuldu.

Ortaokullarda ödül kazananlar ve resimleri:

Liselerde ödül kazananlar ve resimleri:

 

İyi haftalar

Umut Vakfı

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN