Post image
Oğlunun önünde katliam yaptı

 

Bursa’da ailesini katleden Abdullah Samet Yayaşit, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak. Babasının gerçekleştirdiği vahşetin tek tanığı olan F.Y.’nin (7), ifadesi kan dondurdu.

“Hiç de pişman değilim”

Aile katliamına imza atan şüpheli Abdulsamet Yayaşit, “Onları bu şekilde öldürdüğüm için hiç de pişman değilim” derken, olaya tanık olan oğlu F.K. (7) ifadesinde, “Babam; dedeme, babaanneme ve amcama tüfekle ateş etti. Sonra bıçakla boğazlarını kesti. Boğazlarından çok kan aktı” dedi.

Bursa’da tartıştığı babası Seyithan Yayaşit (64) ile kavgayı ayırmaya çalışan annesi Zozan Yayaşit’i (69) pompalı tüfekle, yaralı halde kaçmaya çalışan kardeşi Mücahit Yayaşit‘i (25) boğazım bıçakla keserek öldüren Abdulsamet Yayaşit (29) hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

 

Olay ile ilgili soruşturma 6 ay sonra tamamlandı. Soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde, gece saat 03.00’te tartıştığı annesi, babası ve kardeşini, “Seni küçükken yetimhaneden aldık. Sen düşmanlarımızın çocuğusun” dedikleri için öldürdüğünü söyleyen Yayaşit, “Onları bu şekilde öldürdüğüm için hiç de pişman değilim” derken, iddianamede, cinayetlerin tek görgü tanığı olan F.Y’nin pedagog eşliğinde alınan ifadesine de yer verildi. Küçük çocuk ifadesinde, “Çığlık seslerini duyunca uykudan kalktım. Babam; dedeme, babaanneme ve amcama tüfekle ateş etti. Sonra bıçakla boğazlarını kesti. Boğazlarından çok kan aktı” dedi.

Müşteki avukatı Tuncay Özdemir, cezada indirim uygulanmamasını isteyerek “Adaletin tecelli etmesi ve işlenen bu canice cinayetin cezasının en ağır şekilde verilmesini istiyoruz” derken, hakkında ağır ceza mahkemesinde ‘Kadına karşı kasten öldürme’, ‘Üst soydan akrabayı kasten öldürme’ ve ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Abdulsamet Yayaşit’in yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.

(Bursa Hakimiyet,  02.08.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN