Post image
Kıvanç Sezer’in son filmi “8X8”, 6 Eylül’de sinemalarda

 

“Babamın Kanatları” (2016) ve “Küçük Şeyler” (2019) filmleriyle tanıdığımız Kıvanç Sezer, yeni filmi “8X8” ile izleyicileri gerilim dolu bir hikayeye davet ediyor.

Başka Sinema dağıtımıyla 6 Eylül 2024 tarihinde vizyona girecek olan film, Sezer’in yazıp yönettiği bir aşk, ayrılık ve ölüm üçgeni hikayesini anlatıyor. Filmin başrollerini Alican Yücesoy, Ece Yüksel ve Halil Babür paylaşırken, yapımcılığı Kaan Korkmaz, Hatip Karabudak, Kıvanç Sezer ve Emin Akpmar üstleniyor.

 

 

Gerilim ve Karar Anları: “8X8” Filminin Konusu

“8X8”, yurt dışına gitmek için burs kazanan Eda ve erkek arkadaşı Sarp’ın tatil için tuttukları bir Airbnb evinde intihara kalkışan Can ile karşılaşmaları sonrası gelişen gerilim dolu olayları konu alıyor. Film, modern hayatin içinde kaybolmuş, bir yandan hayallerine ulaşmak için ülkesinden ayrılmak isteyen, diğer yandan geleneksel değerlerle bağlı kalmaya çalışan gençlerin yaşadığı ikilemleri ele alıyor. Sezer’in senaryosunda yer alan güçlü diyaloglar ve metaforik anlatım, izleyiciyi günümüz Türkiye’sine bir çiçek dürbününden bakmaya davet ediyor.

Film ekibi ve teknik kadro

Çekimleri Riva’da gerçekleştirilen filmin görüntü yönetmenliğini Hatip Karabudak, kurgusunu Selda Taşkın, sanat yönetmenliğini Ceyda Yüceer ve müziklerini Turgut Mavuk ile Can Saka birlikte üstleniyor. Alican Yücesoy, Ece Yüksel ve Halil Babür’ün dikkat çekici performansları, “8X8″i bu yılın merakla beklenen filmleri arasına taşıyor.

4 Eylül’de ön gösterim, ardından genel gösterim

“8X8″in ön gösterimi, 4 Eylül Çarşamba akşamı İstanbul Kadıköy Sineması’nda film ekibinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Aynı akşam Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İzmir ve Samsun’da da gösterime girecek olan film, 11 Eylül’de ise Adana, Balıkesir, Bursa Nilüfer, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmit, Mersin, Bodrum, Datça ve Sivas’ta özel gösterimlerle seyirciyle buluşacak.

Öğrencilere ‘askıda bilet’

“8X8”, Başka Sinema gösterimlerinde, öğrenciler için askıda bilet uygulamasıyla da fark yaratıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir’deki sinemalarda geçerli olan kampanya ile daha fazla öğrencinin film izleyebilmesi amaçlanıyor. Askıda Bilet kampanyası kapsamında, Mobilet üzerinden alınan biletler, Ankara’da Büyülü Fener Kızılay, İstanbul’da Kadıköy ve İzmir’de Karaca sinemalarında kullanılabiliyor. Işık Sanat, Zebra Productions ve Afaki Film’in ortak yapımcılığında çekilen “8X8”, Türk sinemasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Film, 6 Eylül’den itibaren sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

(İstanbul, 31.08.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN