Post image
Bayramda silahlı şiddetin bilançosu…

 

Hafta içi iki günün de ilave edilmesiyle dokuz güne çıkarılan Kurban Bayramı, adeta arazi çatışmalarına, aile içi şiddete ve kadın cinayetlerine sahne oldu…

Bu süreçte Türkiye genelinde 99 olay basına yansırken toplamda 82 kişi silahlarla öldürüldü, 130 kişi yaralandı…

Arazi anlaşmazlıkları bazı illerde çatışmalara neden oldu…

Örneğin Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Karabulak köyü sakinleri yaylaya giderlerken sözkonusu mera alanını devletin kendilerine tahsis ettiğini ileri süren Abbasgöl köylülerinin silahlı saldırısına uğradı: Biri ağır 20 kişi yaralandı…

Diyarbakır’da, Urfa’da ve başka illerde de akrabalar arasında arazi anlaşmazlıkları silahlı kavgalara dönüştü…

Niğde’de arazi anlaşmazlığı nedeniyle yeğeninin ailesinden iki kişiyi öldürüp, üç kişiyi yaralayan Nevzat T. (60) daha sonra intihar etti…

Aile içi şiddet hız kesmeden sürerken dokuz günlük Kurban Bayramı’nda adeta kadın katliamı da yaşandı… Meydana gelen 20 kadın katliamında 23 kadın ve aile bireyi öldürüldü, sekiz kişi yaralandı… Karısını öldüren dört koca sonra intihar etti:

-Eskişehir’de Gürkan Çiftçi (47), apartmanın garajındaki otomobilin içinde tartıştığı boşanma aşamasındaki eşi Sibel Çiftçi’yi (45) tabanca ile vurarak öldürdü. Ardından ikinci kattaki evlerine çıkan Gürkan Çifçi, 16 yaşındaki üvey kızı Cemre G.‘yi de öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti.

-Denizli Pamukkale’de Şeref Çelik (47), bir süre önce boşandığı eski eşi Meral Tınastepe’nin (45) işlettiği büfeyi basarak eski eşiyle, birlikte yaşadığını iddia ettiği adamı öldürdü…

-İzmir Karabağlar’da 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp eski erkek arkadaşı tarafından kendisini aldattığı gerekçesiyle 30 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

-İstanbul Bakırköy’de de, eski sevgilisi 16 yaşındaki Delila’yı bıçaklayarak yaraladı…

-Mardin’de polis memuru Hasan Şahin hemşire eşi Merve ve 3 yaşındaki oğlu Hasan’ı öldürüp intihar etti.

-Kocaeli Körfez’de Mehmet Salih B. (45), tartıştığı eşi Nurcan B.’yi (33) çocuklarının gözü önünde bıçaklayıp öldürdükten sonra evinin kapısı önünde oturan kuzenini de yaraladı.

-Rize Kalkandere’de Jandarma Komutanı Aydın Samet Ekşi (42) 1 buçuk aylık eşi Aylin Ekşi’yi (40) beylik silahıyla vurarak öldürdü.

-Konya’da zemin kattaki evinin balkonuna çıkan 50 yaşındaki Fatma Özbek, yüzüne maske takan, boşanma aşamasındaki 56 yaşındaki eşinin saldırısına uğrayarak yaralandı.

-Kayseri’nin Sarız ilçesinde 62 yaşındaki adam, tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürdü.

-Hakkari Yüksekova’da 31 yaşındaki Muhammed Uzun, 24 yaşındaki Fatma Bezel’i öldürerek intihar etti.

-İzmir Konak’ta 33 yaşındaki, bir çocuk annesi Gülsüm’ü boşanma aşamasındaki 38 yaşındaki eşi Sedat Mertoğlu kalbinden, sırtından ve karın boşluğundan bıçaklayarak öldürdü. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Sedat Mertoğlu’nun yakalanması için çalışma başlatıldı.

-Mersin’de ruhsatsız silahtan hapis yatan Bekir Aktekin, tehliye olduktan 6 gün sonra eşi Seher Aktekin’i tüfekle vurup öldürdü. Kadın katili, eşi ve oğlunu dövdüğü için de üç kez uzaklaştırma alıp, 6 ay hapiste kalmış…

-İzmir Konak’ta şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terkedip ablasının evine yerleşen Fatma Kahraman’ı (31) konuşma bahanesiyle sokağa çağıran Rıdvan Kahraman (32) üç çocuğunun annesi eşini binadan çıkar çıkmaz üç el ateş ederek öldürdü…

– Adana’da Hakim Eba (23), sokak ortasında tartıştığı boşanma aşamasındaki eşi Şükran Eba (19) ile kayınbiraderi Muhammet Erat, kayınvalidesi Leyla Erat ve kayınpederi Turgut Erat‘ı öldürdü. Hakim Eba, yeni doğan çocuğunu alıp kaçtı. Polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

– Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Akdeniz Bulvarı’nda, infaz koruma memuru olan Abdulkadir K. (48), tartıştığı eski eşi Ayten Çağıran’ı (44) boğazından bıçaklayarak öldürdü. Ardından başında dakikalarca bekleyerek hayatta olup olmadığım kontrol etti. Abdulkadir K. gözaltına alındı.

-Balıkesir Gönen’de C.G. (62), tartıştığı eşi M.G.‘yi (55) tabancayla vurarak öldürdü. Ardından kendini vuran C.G. hastanede entübe edildi.

-Sakarya Serdivan ilçesinde hamile olan 28 yaşındaki E.K. sevgilisi tarafından silahla vuruldu. Kurşun hamile kadının yanağını ve kulağını sıyırdı.

-Diyarbakır’da Hilal Kar (33) 1 buçuk yıl önce ayrıldığı eski sevgilisi M.D. (40) tarafından sokakta silahla başından vurularak öldürüldü.

-Gaziantep’in Araban ilçesinde 70 yaşındaki bir adam, 68 yaşındaki karısı Fatma Mercandağı’nı tüfekle vurarak öldürdü.

-Çanakkale’de şiddet uyguladığı gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayet edilen 25 yaşındaki C.B., eşinin ailesinin evine giderek bıçakla kayınpederini öldürdü, eşini, anneannesini, dedesini, teyzesini yaraladı…

Yani silahlı şiddet, kadın katliamları açısından bakıldığında bayramın ahvali böyleydi…

Duyarlı, çözüm odaklı  ilgili ve yetkililere duyurulur…

İyi haftalar

Umut Vakfı

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN