Post image
Annenin İsyanı

 

İzmir Gaziemir’de eve köpek getirdiği için tartıştığı babası tarafından bıçaklanarak öldürülen Ahmet Doğanoğlu‘nun annesi Sunay Kurt Muratdağı, evladını canice katleden Murat Doğanoğlu‘ndan 16 yıl önce kendisine şiddet uyguladığı için boşandığını belirterek “O caniye en ağır ceza verilsin” diye konuştu.

Özel bir şirkette mali müşavir olarak çalışan Sunay Kurt Muratdağı, oğlu Ahmet Doğanoğlu’nun katledilmesine isyan ederek “Ahmet askerden yeni gelmiş ve işe girmişti. Evlilik planları vardı. Ancak babası her şeyi mahvetti. İçim yanıyor” dedi.

Eve köpek getirdiği için tartıştığı 21 yaşındaki oğlu Ahmet’i bıçaklayarak öldüren gözü dönmüş baba Murat Doğanoğlu mahkemece tutuklanırken, Yeni Asır’ın ulaştığı anne Sunay Kurt Muratdağı, eski eşine sert tepki gösterdi.

Evladını öldüren Doğanoğlu’ndan, yıllar önce kendisine şiddet gösterdiği için boşandığını belirten genç kadın, “O adam, oğlumu hortumla dövüp odasına kilitliyordu” dedi.

‘BİR DAHA GÜN YÜZÜ GÖRMESİN’

Acılı anne konuştu: Oğlumu hortumla dövüyordu

Oğlunu eve köpek getirdiği için öldüren baba hakkında kan donduran açıklamalar yapan acılı anne, “Bu adam karşısındakine işkence ve şiddet uygulayan biri. Ben de kendisinden bana uyguladığı şiddet ve işkenceler nedeniyle boşandım. Oğlumu onun elinden birkaç kere ben kurtardım. Bu adam normal biri değil. Bir psikopat, tam bir cani. Bir insan öz çocuğunu öldürür mü? En ağır cezayı alsın ve bir daha gün yüzü görmesin” diye konuştu.

AİLEYİ KORUMAK ÖNEMLİ

Ailelerin sağlam temeller üzerine kurulması amacıyla 2012’den bu yana vatandaşlara ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti veren Bakanlık, aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek oluyor.

“Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve politikalarının merkezine aileyi koyduklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Günümüzde yaşanan hızlı dönüşümler nedeniyle ailenin dayanıklılığını ve işlevselliğini konımak en önemli gayemiz. Bunun için geçtiğimiz günlerde 2024-2028 yıllarını kapsayan “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” hazırladık. Bu hedefler doğrultusunda aileyi korumak için aile odaklı eğitim, danışmanlık ve psikososyal desteklerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Aile danışmanlığından 116 bin çift yararlandı

Aile refahının korunması ve evliliklerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için aile danışmanlığı hizmetinin önemine dikkat çeken Göktaş, “Son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümlerle birlikte ailelerin karşı karşıya kaldığı risklere karşı danışmanlık, rehberlik, eğitim gibi aile destek hizmetleri son derece önem arz ediyor. Aile Danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çiftimiz yararlandı” ifadelerini kullandı.

Göktaş, aile danışmanlığını, vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda “aile danışmanlığı”, “boşanma süreci danışmanlığı” ve bireysel danışmanlık olmak üzere üç başlık altında sunduklarını bildirdi. Danışmanlık ve destek hizmetleri; “aile danışmanlığı”, ‘boşanma süreci danışmanlığı” ve “bireysel danışmanlık” olmak üzere üç başlık altında veriliyor.

ŞİDDET GİRİŞİMLERİ VAR’

Psikolog ve Aile Danışmanı Nil Katre Koç, yaşanan dramı değerlendirdi.

Koç, “Bu durumun bir can dostun sahiplenilmesi ile ilgisi yok. Daha önceden de şiddet içeren girişimlerinin olduğu aşikar. Ama bu rahatsızlığıyla yani gelişen cinnet geçirme durumuyla ilgili geçmişine bakılırsa emsal rahatsızlıklarının olma ihtimali çok yüksek. Yazık, gencecik giden cana. Bu tür patolojiler daha önceden aile tarafından mutlaka bildirilmelidir” diye konuştu.

(Yeni Asır, 03.06.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN