Umut Vakfı Araştırma Merkezi’nin her yıl düzenlediği “Hukukun Gençleri Sempozyumu”nda bu yıl “Sosyal Medya ve Gündelik Hayata Etkisi” tartışılacak…
Umut Vakfı olarak bu yıl 7. Hukukun Gençleri Sempozyumu’nu gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi Umut Vakfı olarak; hukukun üstünlüğüne ve sorunların barışçıl yollarla çözülebileceğine dair inancın güçlenmesi hedefiyle, geleceğin hukuk, sosyoloji, felsefe, iletişim uygulayıcıları olacak hukuk ve sosyal bilimlerden gençleri bir araya getirerek tartışmalarına, farklı görüşleri paylaşmalarına olanak sağlayacak bir platform oluşturmayı amaçlamaktayız… Bu yıl 24-25 Kasım 2016 tarihlerinde de hukuk ve çeşitli sosyal bilimlerden gençlerin katılımıyla “Sosyal Medya ve Gündelik Hayata Etkisi”ni masaya yatırarak tüm yönleriyle irdeleyeceğiz…
“Mahremiyet Duvarlarının Yıkılması ve İfade Özgürlüğünün Yeniden Tanımlanması” alt başlıklı 7. Hukukun Gençleri Sempozyumu’nun ilk günü açılış konuşmalarının ardından “Sosyal Medya, Toplum ve Devlet” konulu oturum yapılacak. Oturumda; Hakan Gülçay “Sosyal medyanın iletişim alanındaki etkileri”ni, Meryem Boğa “Sosyal medyanın bireyse ve toplumsal yaşamda yarattığı sonuçlar”, Melek Ceren Demirdaş “Sosyal medyanın toplumsal yararı ve topluma olan etkisi”, Oktay Emlik “Sosyal medya ve markalaşan devlet”, Alparslan Saraç da, “15 Temmuz olayları özelinde sosyal medya, birey ve devlet” konularında sunum yapacak.
Sonraki oturumda “Sosyal Medya ve Toplumsal Etkisi” irdelenecek. Bu bölümde; İlknur Kaba “Sosyal medya ile ceza hukuku arasındaki ilişki nedir ve nasıl olmalıdır”, Beydanur Madan “Sosyal medya sosyolojinin araştırma sahası olabilir mi”, Ceyhun Yaşar Halıcı “Toplumsal hareketlere etkisi bakımından sosyal medya”, Alime Aysu Öğreten “Modern akıl toplumunun kendisin yeni ifade biçimi olarak sosyal medya” konularını değerlendirecek.
“Sosyal Medya ve Ceza Hukuku” ise öğleden sonraki bölümün ilk oturumu. Bu oturumda Engin Deniz Ergin “Sosyal medya ile ceza hukuku arasındaki ilişki nedir ve ne olmalıdır”, Hilal Çalık “Sosyal medyada suç işlenmesi”, Aslı Aydın “Sosyal medya aracılığıyla işlenen cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, Şeyma Kazan “Sosyal medya yoluyla işlenen suçların kapsamının genişletilmesi gerekliliği”, Ertuna Kara “Sosyal medya üzerinden işlenen suçlara karşı verilen cezalarda ölçülülük ilkesi” konularını ele alacak.
Günün son oturumunun konusu “Sosyal Medyada Zorbalık ve Nefret Söylemi”. Sevil Ilgın “Sosyal medya kullanımında dil: F@Renin nefret söylemindeki rolü”, Deniz Çelik “Sosyal medyada nefret söylemine bakış”, Serhat Orhun Urfalı “Sosyal medya ve siber zorbalık”, Umut Zengin “Üniversite öğrencileri arasında siber mağduriyet ve zorbalık”, Aybek Canbek “Alışkan gözetim ve denetime gönüllü katılımın yeni kamusal alanı olarak sosyal medyaya bir bakış” konularında sunum yapacak.
İkinci gün ise “Sosyal medyanın sosyolojisi” ve “Sosyal medya ve ifade özgürlüğü” başlıklı iki ayrı oturum gerçekleştirilecek. Birinci yani sabahki oturumda; Burak Sert “Sanal gerçekliğin psikolojik yolculuğu”, Gurbet Batmaz “15 Temmuz darbe girişiminde sosyal medanın rolü”, Sedef Yiğit “Sosyal medya siyasal iktidarların güçlenmesi veya zayıflaması sonucunu doğurur mu”, Nur Erçin Kesebir “Sosyal medyanın sosyolojik açıdan değerlendirilmesi”, Aydan Aksakal ve Burak Çakır “Elektronik,devlet olarak sosyal medyanın bireysel ve toplumsal edimleri dönüştürücü gücü üzerine felsefi bir okuma” başlıklı sunum yapacak.
Öğleden sonraki oturumda da, Gizem Buse Özer “İnsan haklarının dinamik yapısı ve sosyal medya: İfade ve basın özgürlüğü ve bilgi edinmenin yeniden yorumlanması, Felemez Güneş “İfade özgürlüğünün sosyal medya için taşıdığı anlam”, Hatice Tuba Tosun “İfade ve basın özgürlüğü ile halkın bilgi edinme hakkının sosyal medya için tanımı ve kullanımı”, F. Çağdaş İslim ve Cansu İslim “Internetin gerçekleştirdiği dönüşümün sonucunda şeffaflık ve bilgi kirliliği arasında yurttaş gazeteciliği”, Ceyhun Sercemeli “Sosyal medyada mahremiyetin gizliliğini ihlalde yeni bir trend olan ‘Stalk’a hukuki açıdan bir bakış” konularına açıklık getirecek.
Sempozyum yapılacak sonuç değerlendirmesinden sonra sertifika töreniyle son bulacak…
İyi haftalar
Umut Vakfı
Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.
SİZ DE YORUM YAZIN