Post image
Umut Vakfı’ndan “El Yazması Mektuplar” yarışması

mektup1

Her bireyin “mutlu ve huzurlu bir toplumda, korkusuzca ve güven içinde yaşayabilmesi” amacıyla “bireysel silahlanma” sorunuyla mücadele eden Umut Vakfı’nın 22. Geleneksel Ödüllü Yarışması’nın konusu nostaljik “El Yazması Mektuplar” olarak belirlendi…

1993 yılında kurulan Umut Vakfı, 1995 yılından bu yana “bireysel silahlanma”nın olumsuzluklarına dikkat çekmek amacıyla Geleneksel Ödüllü Yarışma düzenliyor. Ve bugüne kadar bazıları birden fazla olmak üzere fotoğraf, afiş, öykü, heykel, resim, haber, karikatür, makale, kompozisyon, bilimsel araştırma, çizgi film ve animasyon, belgesel film dallarında 21 yarışma düzenledik…

Hepinizce de malum ki, silahların, silahlardan çıkan kurşunların adres sormadığı olaylar yüzünden en yakınlarımızı kaybediyoruz, büyük acılar yaşıyoruz…

Her yıl trafikten spor karşılaşmalarına en ufak tartışmalarda, en mutlu olmamız gereken asker uğurlamalarından, düğünlere fütursuzca kullanılan silahlar nedeniyle pek çok insan aile bireylerini, eşini, dostunu, arkadaşını kaybediyor. Elbette ki; “ateş düştüğü yeri yakar”. Ancak bir gerçek var ki acılar paylaşmakla azalır…

Umut Vakfı olarak yaşanan acılardan yola çıkarak “bireysel silahsızlanma”nın önemini vurgularken 22. Geleneksel Ödüllü Yarışmamızın konusunu ise bireysel silahlarla her hangi bir yakının kaybetmiş olan mağdurların ve onların çevresindeki kişilerin katılabileceği “El Yazması Mektuplar” olarak belirledik.

mektup

Internet çağında artık unutulmaya yüz tutmuş el yazması mektuplarda, yarışmaya katılacak olanlar, bireysel silahlarla işlenmiş cinayetlerle yaşamdan koparılmış sevdikleriyle, yakınlarıyla karşılıklı sohbet edercesine düşüncelerini dile getirecekler, duygularını, hasretlerini kaleme alabilecekler.

Katılanların geçmişte yaşadıkları mağduriyetlerin gerçek olması koşulunun arandığı yarışmada, el yazısıyla yazılmış mektupların en az 500  ve en çok 2 bin kelime olması gerekiyor.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, Yönetim Kurulu Üyesi-Psikiyatr Dr. Ayhan Akcan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Yasemin İnceoğlu, Umut Vakfı Seçilmiş Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fikret İlkiz, sinema oyuncusu, yazar, hekim Ercan Kesal ve Cumhuriyet gazetesi yazarı ve çevirmen Celal Üster’den oluşacak Seçiciler Kurulu tarafından değerlendirilecek el yazması mektupların en geç 19 Ağustos 2016 tarihine kadar Umut Vakfı’na gönderilmesi gerekiyor.

Kazanan mektuplar, 2 Eylül Cuma günü Seçiciler Kurulu’nun yapacağı toplantıyla belirlenecek ve kazananlara ödülleri her yıl olduğu gibi 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü’nde törenle verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler; Umut Vakfı 28 Eylül 2016 Bireysel Silahsızlanma Günü 22. Geleneksel Ödüllü Yarışma “Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın” konulu El Yazması Mektuplar Yarışması’nın şartnamesine aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

http://www.umut.org.tr/22-bireysel-silahsizlanma-odullu-yasama-hak-taniyin-el-yazmasi-mektuplar-yarismasi/

Ya da, Umut Vakfı Web sayfasında “Ödüllü Yarışma” bölümünden ulaşarak  şartnameyi inceleyebilirler ve yarışmaya katılabilirler…

İyi haftalar

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN