Son günlerde yaşanan bazı cinayet vakaları ülke genelindeki bireysel silahlanma konusunu tartışmaya açarken. Manisa’da da benzer olayların ardı arkası kesilmiyor. Geçen hafta Yunusemre’de bir öğrenci velisi okula gelerek müdüre ateş etti. Silahın tutukluk yapması, okul müdürünün hayatını kurtardı. Manisa’da ruhsatlı silah taşıyan kişi sayısı son 6 yılda tam 12 kat arttı, ruhsatsız silah sayısındaki artış ise bilinmiyor.
MÜDÜRE ATEŞ ETTİ, SİLAH TUTUKLUK YAPTI
Manisa Yunusemredeki bir ortaokulda öğrenci velisinin gündüz vakti okula gelerek müdüre silah çekmesi, il genelindeki bireysel silahlanma konusunu yeniden gündeme getirdi. İddiaya göre, çocuğunun sınıf tekrarı yapmasına kızan S.T., okul müdürü Mustafa Örnek’i önce telefonla tehdit etti, ardından aracıyla okulun önüne geldi. Okul müdürüne hakaret ederek bahçeye çağıran S.T., müdürün aşağıya inmesi üzerine aracından aldığı tabancayı müdür doğrulttu ve ateş etti. Sadece bir el ateş alan silahtan çıkan mermi, müdür Mustafa Örnek’e isabet etmezken, diğer denemelerde tabanca tutukluk yaptı.
2023 TE BİN 702 KİŞİYE SİLAH RUHSATI VERİLDİ
İl genelindeki benzer birçok olayda ne yazık ki kurbanların büyük bölümü hayatını kaybediyor. TÜİK’in, Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı verilere göre, 2017 yılında il genelinde 114 kişiye silah taşıma, 508 kişiye bulundurma ruhsatı verildi.
O tarihte il genelindeki taşıma ruhsatı 622, bulundurma ruhsatı ise 2 bin 710’du. 2023 yılında ise 1.702 kişiye taşıma, 819 kişiye bulundurma ruhsatı verildi. Bu yılın başı itibariyle silah taşıma ruhsatı sayısı 7 bin 404’e, bulundurma ruhsatı ise 4 bin 228’e yükseldi. Toplam silah taşıma ruhsatı sahibi olan kişi sayısı 6 yılda tam 12 kat arttı.
SIK SIK CİNAYET OLAYLARI YAŞANIYOR
Son 6 yılda toplam taşıma ruhsatı ve yıl içinde verilen ruhsat sayısında yaklaşık 12 katlık artış yaşanırken, ruhsatsız silah sayısı da merak ediliyor. Bireysel silahsızlanma hızla artarken, Manisa’da sık sık cinayet olaylarının yaşanması da dikkat çekiyor. Türkiye genelinde 5 saatte 1 kişinin ateşli silahlarla öldürüldüğü belirtilirken, zaman zaman internet üzerinden bile kolaylıkla silah satın alınabildiği tartışmaları yaşanıyor. İlgili sivil toplum kuruluşlarının verilerine göre, Türkiye’de her yıl en az 350 kadın cinayeti işleniyor. Kadın cinayetlerinin büyük çoğunluğu ateşli silahlarla gerçekleştiriliyor. HABER MERKEZİ
(Manisa Manşet, 17.09.2024)
Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.
SİZ DE YORUM YAZIN