Post image
Bir hadise var

 

Defne AKMAN

defnettinhanim@gmail.com

İspanyol öğretmenle Türk antikacı arasında Antonio Gala’nın 1994’te uzun metrajlı bir filme uyarlanan erotik romanı La Pasion Turca, İlker Kaleli‘nin başrolde olduğu bir dizi olarak 29 Haziran’da Netflix’te başladı.

La Pasion Turca, intihara teşebbüs ettikten sonra İstanbul’daki bir hastanede komadan uyanan İspanyol güzel sanatlar öğretmeni Olivia’nın (Maggie Civantos) etrafında dönüyor.

Olivia bir müfettiş tarafmdan sorgulanırken Türk sevgilisi Yaman’la (İlker Kaleli) birlikte büyük olasılıkla bir sanat kaçakçılığı şebekesine karıştığı ortaya çıkıyor. Geçmişe dönüşler sayesinde Yaman’la yaşadığı ateşli ilişkiyi ve İspanya’daki hayatının işinden neden vazgeçtiğini öğreniyoruz.

Burak Hakkı da var

Olivia’yı canlandıran 39 yaşındaki İspanyol oyuncu Maggie Civantos daha önce Vis a Vis ve The Girls of Spain yapımlarında rol aldı.

La Pasion Turca’da Espe rolünde izleyeceğimiz Mariona Teres de yine İspanya’nın sevilen oyuncularından. Ayrıca Burak Hakkı ve Türk kökenli İtalyan oyuncu ve şarkıcı Yasemin Sannino da İspanyol, Türk ve İtalyanlardan oluşan kadroda yer alan diğer isimler arasında.

Üçüncü sefer

İlker Kaleli Aralık 2023’te 02’ye verdiği röportajda “Her hikaye iki üç taraflıdır ve nereden baktığınıza göre kimin tarafını tutacağınız değişir. Kimin iyi kimin kötü olduğuna, kimin yakın kimin nuzak olduğuna, kime karşı ne tavır alacağımıza böyle karar veriyoruz” demişti.

Kaleli’nin dizinin karanlık adamı Yaman’a nasıl bir yorum getirdiğini ise hep beraber izleyip göreceğiz.

Poyraz Karayel’deki rolüyle ünü sınırlan aşan İlker Kaleli 2021’de BBC yapımı The Serpent’da rol almıştı.

Daha önce iki İspanyol kanalında yayınlanan ve büyük ilgi gören La Pasion Turca’nın bu, aslında üçüncü ekran çıkartması. Bakalım Netflix Türkiye seyircisi İspanyol profesör ve Türk sevgilisinin romantik ve tutkulu macerasma nasıl yanıt verecek?

(Oksijen, 28.02.2024)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN