Post image
3 polis memuru daha yaşamına son verdi

 

İntihar haberleri İzmir, Samsun ve Ankara’dan peş peşe geldi. Yılbaşından bu yana canına kıyan polis sayısı 35’i buldu. CHP milletvekili Murat Bakan “Polis İntiharları Araştırma Komisyonu derhal kurulmalıdır” çağrısı yaptı.

Artan iş yükü, mobbing zaten stresli bir meslek olan polisliği daha da zor hale getiriyor. Bütün uyarılara rağmen sorunları çözülmeyen memurlar da çareyi hayatına son vermekte buluyor. 2023’te asker, polis ve korucu toplam 110 kişi canına kıydı.

Yılbaşından bu yana bu sayı 35’i buldu. DEVA Partili İdris Şahin, iktidarın gerçek sayıları kamuoyuyla paylaşmadığını savunarak son 5 yılda 450 polisin kendini öldürdüğünü söylemişti. Sadece son 24 saatte 3 polis intihar etti. Ankara’da TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nda görev yapan Şükrü Alantor (40) evinde beylik tabancasıyla başına ateş etti.

 

Samsun’un İlkadım ilçesi Toybelen Mahallesi’nde, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli 13 yıllık polis memuru B.İ. (33) girdiği bunalım sonucu aracında tabancayla kendini vurdu.

Olay yerinde hayatını kaybeden B.İ.’nin ölümü meslektaşlarını ve ailesini yasa boğdu.

İzmir’de de Göçmen Kaçakçılığı Şubesinde görevli Seyit Ahmet Keleş, Gaziemir’de ölümü seçti.

Artan vakalara dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan “Biz polis sorunlarının çözümü konusunda iktidarı muhalefeti ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yeter ki vatan evlatları canına kıymasın. TBMM’de Polis İntiharları Araştırma Komisyonu derhal kurulmalıdır. Herkesi bu konuda sorumluluk almaya davet ediyorum” dedi.

(Karar, 25.06.2024)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN