Post image
Zihinsel engelliye zorla fuhuş: Annesi ve teyzesi ile 11 kişi için 15 yıl isteniyor

Kars Kağızman’da karın ağrısı şüphesiyle hastaneye götürülen zihinsel engelli D.İ.’nin (22) 20 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Olayı araştıran polis, yüzde 50 oranında hafif mental geriliği olan D.İ.’nin annesi Songül İ. ve teyzesi Emine İ. tarafından para karşılığı ilişkiye girmeye zorlandığını tespit etti.

‘TEMİZLİK BAHANESİYLE GÖTÜRDÜ’

Uzmanların ifadesine başvurduğu D.İ., teyzesinin kendisini ‘temizlik yapmaya’ götürme bahanesiyle fuhuşa zorladığını anlattı. Savcılık, anne ve teyzeyle birlikte, genç kızla ilişkiye girdiği belirlenen dokuzu tutuklu 11 şüpheli hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Şüphelilerden Aslan Ş. (46), Celil B. (46), Engin Ş. (50), Mahmut D. (50), Sümer B. (52), Battal A. (55), Vehdet G. (60), Mustafa T. (64) ve Fethi A. (71) ile anne ve teyze tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.A. (59) ile T.Ç. (48) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BEBEĞİYLE KORUMAYA ALINDI

Doğum yapan D.İ. ile bebek devlet korumasına alındı. İddianamede, bebeğin soy bağının tespiti için sanıklardan alınan kan örnekleri ile bebeğin kan örneklerinin Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği de belirtildi.

‘İNSANLIK KALMAMIŞ’

İDDİANAMEDE, Erzurum Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’nda düzenlenen raporda D.İ.’nin ruh bakımından kendini savunabilecek durumda olmadığı, fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin yeterince gelişmediği belirtildi. Baronun D.İ.’ye atadığı avukat Fettah Çapkurt ise olayın insanlık, ahlak, vicdan dışı olduğunu söyledi, “Kadın örgütlerine çağrıda bulunuyorum. 17 Ekim’de davanın tarafı olmalılar” dedi.

(Hürriyet, 07.09.2018)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN