Post image
“Yeni ahlak” tecavüzü meşru kıldı!

yeni_ahlak_tecavuzu_mesru_kildi_h63133_ff17f

13 yıllık AKP iktidarında bizzat ülkenin en üst düzey yöneticileri tarafından “kadının erkekle eşit olmadığına” yönelik söylemler ve kadınları toplumsal hayattan dışlayan, onları eve hapseden politikalar kadına yönelik şiddeti tırmandırdı.

Kapitalist sistemin kadına yüklediği “cinsel obje” anlamı giderek muhafazakarlaşan ahlak kurallarıyla bütünleştiğinde şiddet, en vahşi biçimde “cinsel saldırıya” dönüştü. Türban yasası, şimdilik 6’ncı sınıf müfredatından çıkarılan “insanda üreme” konusu, karma eğitim karşıtı söylemler, etek boyu tartışmaları adaletsizliklerle topluma yeni bir ahlak anlayışı yerleştirilmeye çalışıldı. Kısa etek giymek, erkeklerle sohbet etmek hatta otobüse binmek; “yeni dönem ahlakı”na göre tecavüzün hafifletici sebepleri oldu.

AKP zihniyetini dışa vuran bazı söylemler: Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk: “Kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız.”

Sosal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız: “6 yaşındaki çocukla evlenilebilir.”

Furkan Vakfı grubu lideri Alparslan Kuytul: “Annen de olsa, diz kapağının üstü tahrik eder.”

page_tecavuz

BABASI DA TECAVÜZ ETTİ

İstanbul Büyükçekmece’deki mandırada ailesiyle birlikte kalan 14 yaşındaki 2014 Aralık ayında Ç.K. adlı kız çocuğu, aynı yerde çalışan 50 yaşındaki H.D. adlı işçi tarafından kaçırıldı. Ç.K. 10 gün sonra H.D.’nin Zeytinburnu’ndaki evinde bulundu. H.D. gözaltına alındı. Ç.K., “Beni kaçırıp evine götürdü, tecavüz etti. Daha önce de babam, iki ağabeyim ve bazı komşular aynısını yaptı” diyerek itirafta bulundu. Küçük kızın muayenesinde vücudunda morluklar bulunduğu ve bakire olmadığı tespit edildi. Kızın babası M.K. (60), ağabeyleri B.K. (20), M.K. (16) ile komşuları A.M., R.C. ve E.C.’yi gözaltına aldı. M.K. ve iki oğlu ile 3 komşusu tecavüz suçlamasını kabul etmedi. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından iki kardeş denetimli serbestlikle salıverilirken, diğer şüpheliler tutuklandı. Tecavüz mağduru küçük kız ise koruma altına alınarak yuvaya yerleştirildi.

6486-kadina-siddete-son-5292fb61b5990

KAYINPEDERDEN TECAVÜZ

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde kayınpederi 64 yaşındaki A.Y.’nin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 35 yaşındaki S.Y.’yi, kendisinden 2 ay haber alamayan annesi kurtardı. Olay anında kırılan koltuk ise mahkemeye delil olarak sunuldu. Mayıs 2013’te köye giden anne kızını evin misafir odasında ölü gibi yatarken buldu. S.Y eşinin kendisine sahip çıkmadığını, odaya kapattığını, iki aydır da çıkarmadıklarını söyledi. Ertesi gün karakola şikayetçi oldular ancak savcılık takipsizlik kararı verdi. Ruh sağlığı bozulan S.Y’nin adalet arayışı sürüyor.

YALNIZCA 2 YAŞINDA

Gaziantep’te, 5 Şubat’ta kaybolan 2 yaşındaki Z.H., 7 Şubat’ta evlerinin yakınındaki bir okulun bahçesinde bulundu. Ancak, eve götürdükleri kızlarının cinsel organında kan olduğunu iddia eden aile yeniden polisi aradı. Kızlarının tecavüze uğradığını iddia eden ailenin şikayeti üzerine Z.H., hastaneye götürüldü. Doktor kontrolünden geçirilen küçük kıza ilişkin sağlık raporunun pazartesi çıkacağı öğrenilirken, anne ve babası ise Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.

BOĞAZINI KESİP ATTILAR

Aksaray’da 17 Kasım 2014’te 17 yaşındaki genç kızı kaçıran iki kişi, tecavüz ettikten sonra çantasını gasp edip boğazından ve kafasından yaralayarak tarlaya attı. Kızı araçla Aksaray’ın merkeze bağlı Sağlık Kasabası ve Akhisar Köyü arasında bulunan boş bir araziye getiren şahıslar, kıza tecavüz ederek çantasını gasp etti. Daha sonra kızın kafasına sopa ile vurup boğazını ve kafasını bıçakla yaralayarak boş araziye attı. Zanlılar N.K. (22) ve M.P. (34) tutuklandı.

page_tecavuz

POLİS ENGELLİ KIZI ALIKOYDU

Trabzon’un Arsin ilçesinde zihinsel engelli 17 yaşındaki M.S. adlı kız 2014 Aralık ayında evden kaçtı. Genç kızın yolda karşılaştığı Y.S.K. adlı kişi, engelli kızı telefonla aradığı N.Ç. ve İ.S.’nin kaldığı eve götürdü. Genç kız bu evde emekli polis İ.S. ve N.Ç. tarafından bir gün alıkonuldu. Polis tarafından her yerde aranan M.S. evden kaçtıktan bir gün sonra ortaya çıktı. Kayıp kız M.S., İ.S. ve N.Ç.’nin evine gittiğini ve 2 kişinin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti. M.S., evine gittiği kişilerin kendisine alkol verdiğini ve çikolata aldığını da söyledi. Emekli polis ve N.Ç. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

(Aydınlık, 16.02.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN