Post image
Yaz sıcak/Roman Serin

 

Çiğdem SİRKECİ

Dünya çapında 70 milyondan fazla satan, 43 dile çevrilen ve New York Times çok satanlar listesine giren kitapları ile Harlan Coben polisiye edebiyatın gözde isimlerinden biri.

Yazarın bu yıl yayınlanan kitabı “Özlüyorum Seni“, çok geçmeden Türkçeye de kazandırılmış. Diğer kitapları gibi yine Martı Yayınları etiketi ile piyasaya sunulan romanın çevirisi Nur Eren‘e ait.

Romanın kahramanı Kat Donovan, polis olan babasının öldürülmesinden sonra aynı mesleğe gönül vermiş kırklı yaşlarının başnda bir detektif. New York Polis Departmanı’nda çalışan Donovan, bu elim olayın üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen kendisini asla toparlayamamıştır. Ortada cinayeti üstlenen bir isim varken, hatta bu kişi cezaevinde müebbet hapis cezasını çekiyorken bile içi rahat değildir.  Çözülüş görünen bu cinayet ona göre sadece üstü alelacele kapatılmış bir davadır. Dedektif olarak çalışırken bir yandan aklı sürekli kendi meselesi ile meşguldür.

Donovan’ı derinden etkileyen bir başka olay da babasını kaybettiği döneme rastlamış; evlenme planları yaptığı sevgilisi Jeff, babasının ölümünden bir süre sonra herhangi bir açıklama yapmadan kendisini terk etmiştir.

Geçmişin hayaletlerine yapışıp kalan kahramanımız yakın arkadaşı Stacy’nin O’nu bir çöpçatan sitesine üye yapmasına sesini çıkarmaz zira hayatında başını yaslayabileceği, güvenebileceği birine umutsuzca ihtiyaç duymaktadır. Kat Donovan birkaç kez sitede dolaştıktan sonra karşısına eski sevgilisi Jeff çıkınca işler karışır. Bir süre ne yapacağını bilemese, kendisiyle temasa geçmekten kaçınsa da, sarhoş olduğu bir akşam Jeff’e mesaj yollamaktan kendini alıkoyamaz. Ne yazık ki, çok soğuk bir karşılık alır ve bir kez daha yıkılır. Bu olaydan birkaç gün sonra, Brandon adında bir üniversite öğrencisi, annesinin kaybolduğundan endişe ettiğini ve yerel polisin kendisine inanmadığını öne sürerek Kat’e ulaşır.

Teknoloji konusunda her günümüz genci gibi son derece başarılı olan Brandon, annesinin takıldığı çöpçatan sitesinden kiminle yazıştığını bulmuş, Kat Donovan’ın da aynı isimle irtibatta olduğunu keşfedip kendisine gelmiştir. Sevgilisi ile tatile çıktığı izlenimi veren annesi, gerçekten de Brandon’ın şüphelerini haklı çıkaracak bir çıkmaza sürüklenmektedir. Kat, münferit bir vaka görünen bu olayın izini sürerken büyük ve acımasız bir insan avının ortasında bulacaktır kendini.

Bu büyük kumpası çözmek için elinden geleni yaparken babasının cinayetini de aydınlatmayı başarabilecek mıdır?

Harlan Coben, 480 sayfa boyunca heyecanı zirvede tutmayı başarmış. Okurken bir sonraki sayfada neler olacağını, olayların nasıl gelişeceğini ve tabii ki kitabın sonunda ne ile karşılaşacağınızı merak ediyorsunuz. Deneyimli yazar, gelişen teknoloji ve iletişim ağı ile ters orantılı olarak artan güvenlik açıklarının insanların aleyhine nasıl kullanılabileceğine dair çok uçlarda, ama çarpıcı bir hikâye kurgulamış… Bu sıcak yaz günlerinde nefes nefese tadını çıkaracağınız bir roman.

ÖZLÜYORUM SENİ, HarlanCoben, Türkçesi: Nur Eren, Martı Yayınları, 480 s.

(Dünya Kitap, 02.08.2019)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN