Post image
Yayıncılık dünyası fuarlar ve yeni kitaplarla canlandı

images

SAYIM ÇINAR (sayimcinar@superonline.com)

İzmir Kitap ve Bologna Çocuk Kitapları fuarları Nisan ayında yayıncılık dünyasını hareketlendirdi. Yeni çıkan kitaplar da bu hareketlenmeye katkı sağladı. Buyurun son haberlere, gelişmelere…

Bologna Çocuk Kitapları Fuarı, Nisan ayının başında yapıldı. Tüm dünyadan ajanslar, yayıncılar, yazarlar bir çatı altında buluşup kitaplarını, projelerini paylaştı. Bir yandan da İzmir Kitap Fuarı’nı yaşadık. Fuarda imza günleri, söyleşiler ve kitap satışıyla dolu bir on gün geçirdik. Sektörün ayakta durması, yayıncıların okurlarıyla buluşması için fuarları çok önemli buluyorum, sayılarının da çoğalmasını diliyorum.

ÜNLÜ SPORCUDAN KİTAP

Sayım-Çınar-yazısınaBu arada yeni kitaplar da okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. “İçinde Sen Olan Bir Kalp”, Mona Yayınları’ndan çıktı. Bu kitabın yazarı olan Fenerbahçe ve Türkiye Bayan Milli Voleybol Takımı oyuncusu Ezgi Dilik, profesyonel spor yaşamı ile tanınan bir genç kız. Ancak, Türkiye onun bir yeteneğiyle daha tanışıyor. Sanata ve özellikle de edebiyata olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan Dilik, aşk hakkında denemeler, şiir ve kısa öyküler yazarken gördüğü büyük ilginin sonunda bir kitap çalışmasına başlıyor ve ortaya duygu dolu bir kitap çıkıyor. Spor arenasından edebiyata geçiş yapan bu taze yazara başarılar diliyorum.

TÜRKİYE’NİN İLK NARKOTİK POLİSİYESİ

1459501462_NAYLON_FIYAKA-572x336

Türkiye’nin ilk narkotik polisiyesi olan “Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut” raflarda yerini aldı. Narkotik komiseri Yavuz Yaman ve ekibinin nefes kesen maceraları Sayfa6 Yayınları ile “Naylon Fiyaka: Cürmümeşhut” romanında olacak. Zafer Ercan’ın kaleme aldığı kitabı okurken İstanbul’un göbeğinde yaşanan narkotik olayların sırlarını öğreneceğiz. Kitap, son dönem polisiyeleri arasında özel bir yerde duruyor.

APRİL’DEN CİMRİ CÖMER VE DANK

April Yayıncılık, Mayıs programını paylaştı geçenlerde. Heyecan verici iki yazardan iki yeni kitap geliyor. Şiirleriyle tanıdığımız Sinem Sal, bu kez bir öykü kitabıyla okurlara merhaba diyor, kitabın adı “Dank”. Avangart edebiyatın temsilcilerinden Melida Tüzünoğlu’nun yeni romanının adı ise “Cimri Cömert”. İki erkek arasında bir kadının hikâyesini yine vurucu gözlemlerle, deneysel bir dille paylaşıyor Tüzünoğlu. Heyecanla her iki kitabı da bekliyorum.

KADER MAHKÛMU KADINLAR

Sayım-Çınar-yazısına2Hürriyet gazetesi yazarı, gazeteci Ahmet Hakan bu ara Canan Tan’ın son romanını okumaktaymış. Oldukça ilginç bir konusu var kitabın. Canan Tan, okurları kader mahkûmu kadınların hayatlarıyla tanıştırıyor bu kez. Kadınların her birinin ayrı bir hikâyesi var. İç burkan, hüzünlü; ama bir o kadar da heyecan verici ve çarpıcı… Parmaklıkların arkasında bilmediğimiz hayatları keşfetmek için “Kelepçe” keyifli ve bir o kadar da hüzünlü bir roman olarak raflarda yerini aldı.

(Taraf, 27.04.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN