Post image
Yatılı ortaokul öğrencilerine maket silah yaptırıp sergilediler

BURAK ABATAY

(burakabatay@aim.com
@abatayburak)

Kastamonu’nun Araç ilçesinde Araç Şehit Ünsal Aksoy Yatılı Bölge Ortaokulu’nda öğrencilerin yaptığı çeşitli resim ve tasarım ürünlerinin sergilendiği sergide çocukları şiddete ve savaşa eğilim kazandıran ürünler dikkat çekti.

yatili-bolge-okulu-nda-savasa-tesvik-maket-silah-yaptirdilar-145911-5

Ahşap rambo bıçağı, kılıç ve tüfeklerin sergilendiği serginin açılışına, Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Garnizon Komutanı Ahmet Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Yıldırım ve Müftü Süleyman Demiryürek katıldı. Dün açılışı yapılan sergide yer alan ürünlerden bazıları çocuklara kazandırılmak istenen şiddete dair eğilimleri de ortaya koymuş oldu.

yatili-bolge-okulu-nda-savasa-tesvik-maket-silah-yaptirdilar-145914-1

Cami maketi ve “Allah” yazılı resimler

Araç Belediyesi’nin resmi Facebook sayfasında yer alan fotoğraflarda, sergide yer alan eserler arasında öğrencilere yaptırılmış maket cami ve Arapça “Allah” yazılı resimlerin de olduğu görüldü.

‘Şiddet yaşamın bir parçası haline gelebilir’

Oyuncakların çocuğun yaratıcılığının, kendi kararlarını kendisinin vermesini, hayal gücünün daha da gelişmesi ve belirli alanlarda beceriler kazanmasını sağlayan bir araç olduğunu ifade eden Psikolog Neslihan Durateymur, BirGün’e konuyla alakalı olarak değerlendirmede bulundu. Durateymur, okulun açtığı sergide yer alan tasarımlara ilişkin, “Küçük yaşlarda oyuncak ya da gerçek silahlarla karşılaşan çocuklar şiddeti normalleştirip yaşamının bir parçası haline getirebiliyor. Okulda oyuncak silahlarla verilen eğitim, şiddet, savaş ve ölümü yüceltiyor. Böylelikle çocuklar bireysel silahlanmaya da teşvik ediliyor. Yaşamı oyunla tanıyan, oyun sayesinde öğrenen çocuk, silahı ve şiddeti bu şekilde yaşamının bir parçası haline getirebiliyor“ dedi.

(Birgün, 08.06.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN