Post image
Vizyondakiler

Maps-to-the-Stars

Yıldız Haritası

Agatha Weiss, kadife eldivenler takan garip görünüşlü bir kızdır. Los Angeles’a twitter üzerinden tanıştığı bir menajer ile tanışmak için gelmiştir. Orta yaş bunalımındaki Havana Segrand, annesinin hikayesinin anlatıldığı bir filmde istediği rolü kapmak için sıra dışı tekniklerle çok çalışan bir oyuncudur. Şöhretin şımarttığı çocuk oyuncu Benjie Weiss’in babası Dr. Stafford Weiss ve annesi Christina Weiss ise şöhretler camiasında tüm sertliği ile yıkılmadan duran bir aile tablosu çizmektedirler. Limuzin şoförlüğü yapan Jerome Fontana’nın asıl arzusu ise kendi yazdığı senaryoları okutabilmektir. Hollywood’un ışılı görünen acımasız ve aldatıcı dünyası bu insanarın ortak kesişme noktası olabilir mi? Hollywood yaşam tarzını ve genel anamda şöhret/oyunculuk kültürünü en sert yanarıyla ele alan filmin yönetmenliğini usta isim David Cronenberg üstlenirken, senaryo ise Bruce Wagner’a emanet. Filmin kadrosunda Julianne Moore, Mia Wasikovvska, Olivia Williams, John Cusack ve Robert Pattinson gibi birbirinden ünlü isimler başı çekiyor.

bana-masal-anlatma-1418073572Bana Masal Anlatma – Leyla ile Mecnun’daki katkısıyla büyük sevgi ve saygı kazanan Burak Aksak’in yazıp yönettiği Bana Masal Anlatma, kaliteli oyuncu kadrosuyla gişeye iddialı geliyor. Filmde dolmuş şoförlüğü yapan Rıza’nın (Fatih Artman) günün birinde hem güzel hem de çok iyi kalpli bir kız peri (Hande Doğandemir) ile tanışmasından sonra yaşadığı olaylar anlatılıyor. Filmde Cengiz Bozkurt, Devrim Yakut, Sadi Celil Cengiz gibi isimlerin yanında Yılmaz Erdoğan, Gökçe Bahadır ve Gürkan Uygun gibi kaliteli oyuncular da konuk olarak görev yapıyor.

beyaz-tanri-1418379449Beyaz Tanrı – Anne ve babası ayrı yaşayan Lili’nin en yakın dostu köpeği Hagen’dir. Annesini bir yurtdışı seyahatine çıkınca, 13 yaşındaki Lili, Hagen ile babasının evine yerleşir. Fakat Macaristan’da yeni çıkan bir yasa, melez köpek sahiplerine ekstradan yükler getirmiştir. Sokaklar bir anda saf ırk olmayan köpeklerin işgaine uğrar. Lili’nin sevgili köpeği Hagen de babası yüzünden benzer bir kaderi paylaşır. Yaşananlara çok üzülen Lili, Hagen’i bulmak için sokakları karış karış dolaşır. Öte yandan sokaklarda hayatta kalma mücadelesi veren ev köpeği Hagen’in başına pek çok olay gelir. Köpek yakalayıcıları, dilenciler, köpek dövüşçüleri peşini bırakmaz. Hagen insanların köpeklerin dostu olmadığını anlayarak, diğer köpekleri de beraberinde örgütler ve insanlara karşı acı bir intikam savaşı açar. Lili, insanoğluyla köpekler arasındaki yaşanan bu amansız savaşı durdurabilmeyi başaracak mıdır?

takipTakip 3 – Eski karısıyla yeniden beraber olma şansını, vahşice bir cinayetle kaybeden gizli operasyon ajanı Bryan Mills, tutuklanmak üzereyken yeniden kaçar. Peşine hem FBl’ın hem ClA’ın adamları düşen Mills, son bir kez daha yeteneklerini kullanaraki hayatını karartan gerçek katillerin peşine düşer. Fakat hayatta kendisi için bir anlam ifade eden tek şeyi, kızını sonuna kadar korumalıdır. Aksiyon ve gerilim sinemasının usta aktörü Liam Neeson’ın başrolü üstlendiği Taken üçlemesinin son halkası olan filmin yönetmenliğini Olivier Megaton sürdürürken, senaristler ise Luc Besson ve Robert Mark Karnen. Filmde Nelson’a eşik eden isimlerse Forest Whitaker, Sam Spruell, Dougray Scott, Dylan Bruno, Maggie Grace ve Judi Beecher.

calsin-sazlar-1Çalsın Sazlar – Her ikisi de dalgacı, hayalci ve hayatı hafife alan iki yakın dost, müdavimi oldukları çalgılı meyhanede şarkı söyleyen Yasemin’e aşık olurlar. Herkesin yüreğini hoplatan ama bir o kadar da dobra bir kadın olan Yasemin ve iki gencin eğlenceli, neşeli ve aynı zamanda naif, hüzünlü hikayesi aşk ve dostluk kavramlarını farklı bir kurguyla da masaya yatırıyor. Selamsız Bandosu ve Züğürt Ağa gibi unutulmaz klasiklere imza atan Nesli Çölgeçen’in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Belçim Bilgin, Caner Cindoruk ve Engin Hepileri bulunuyor. Yapımcılığını Plan Prodüksiyon’un yürüttüğü aşk, dram ve komedi türündeki filmde, üç kahramanın trajik hayatları farklı deriniklerle zenginleşiyor. Film oyuncu kadrosunun yanı sıra keyifli müzikleriyle de dikkat çekiyor.

(Günboyu, 9.1.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN