Post image
Utangaç bir genç kız beyazperdeyi sallıyor

 

Pandeminin yaralarını sarmaya çalışan sinema sektörü özgün senaryolarla izleyiciyi salonlara çekmeye çalışıyor. Sinema salonlarında 3’ü yerli, 8 film vizyona girdi.

‘BELLE’

Bu hafta gösterime giren 8 film arasında Japon animatör Mamoru Hosoda’nın ‘Belle’ filmi fark yaratıyor.

Cannes Fil Festivali’nde 14 dakika ayakta alkışlanan yapımda, sanal dünyada şöhrete ulaşan utangaç bir genç kızın hikâyesi anlatılıyor. Sosyal medyanın yol açtığı kaygılara mercek tutuluyor.

Bir önceki filmi 2018 yapımı Mirai ile ‘En İyi Animasyon’ dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterilen ve Hayao Miyazaki ile kıyaslanan Mamoru Hosoda’nın son çalışması olan animasyon film, Jeanne-Marie Leprince de Beaumont’un 1756 Fransız peri masalı Güzel ve Çirkin’e dayanıyor.

Film, kırsal bir Japon kasabasında ünlü bir şarkıcı olmayı hayal eden, ancak annesinin ölümü nedeniyle utangaç bir karakteri olan Suzu Naito’nın sanal dünyada ‘Belle’ adında ünlü bir şarkıcıya dönüşmesi üzerinden, günümüz sosyal medyasındaki şöhret algısını ve sosyal kaygıları ele alıyor.

‘Kod 355’

Haftanın diğer bir yabancı filmi olan ve adını ABD’nin ilk kadın casuslarından birinden alan ‘Kod 355’, tehlikeli ellere geçen gizli bir silahı geri almak isteyen bir ekibin mücadelesini anlatıyor. Simon Kingberg’in yönettiği filmde Jessica Chastain, Lupita Nyong’o, Diane Kruger ve Penelope Cruz oynuyor.

‘OĞUL’

İrlandalı Ivan Kavanagh’ın yazıp yönettiği dram ve gerilim türündeki ‘Oğul’ filmi de, oğlunu kurtarmak için her şeyi göze alan bir kadının hikayesini ele alıyor. Filmde Andi Matichak, Emile Hirsch ve Luke David Blumm rol alıyor.

‘BENDEN NE OLUR’

Yerli yapımlarda ise başrollerinde Hazal Kaya, Onur Tuna ve Enis Arıkan’m yer aldığı ‘Benden Ne Olur’ filmi dikkati çekiyor. Murat Şenöy’ün yönettiği film, sosyal medya fenomeni Aslı Kızmaz’ın aynı adlı kitabından uyarlandı. Film, Sertab Bal adındaki deli dolu bir kadının hikayesine odaklanıyor.

‘DÜŞ PEŞİNE’

Komediseverleri salonlara çekmeyi hedefleyen ‘Düş Peşine’ yerli yapımı ise gönüllü olarak çalıştığı Düşler Akademisi’nin kapanmasını engellemek için çaba gösteren Kaan ve arkadaşlarının serüvenini anlatıyor.

Hafta sonunda çocuklarını sinemaya götürmek isteyenler ise bu hafta Norm ve arkadaşlarının macerasını anlatan ‘Karlar Kralı Norm’ serisinin ikinci animasyonunu tercih edebilir.

 

 

KORKU DOLU ‘ÇIĞLIK’ GERİ DÖNDÜ

Sinemada korkuseverleri bu hafta biri yerli iki yapım bekliyor. Korku dünyasının kült yapımlarından ‘Çığlık’ (Scream) filmi serisinin meraklanan beklenen beşinci filmi vizyonda. Filmde, Courteney Cox’haber muhabiri Gale Weathers’ rolünü, David Arquette ise ‘Şerif Dewey Riley’ rolünü yeniden canlandırıyor. Bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini işleyen filmin yönetmen koltuğundaTyler Gîllett ve Matt Bettinelli-Olpin oturuyor.

‘CİN PERDESİ’

Yerli korku ‘Cin Perdesi’nin yönetmen koltuğunda ise Tayfun Can Demirtaş oturuyor. “Korkunç cinayetlerle ilişkili cin vakalarını araştıran Arzu ve Bora’nın yaşadıklarını konu edinen filmde Rabia Cemre Kaya, Mert Kara ve Fuat Başarılı başrolleri paylaşıyor.

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN