Post image
Urfa Valisi Erin’den silahsızlanma çağrısı

 

 

Şanlıurfa son dönemlerde arazi anlaşmazlığının da aralarında bulunduğu birçok nedenle yaşanan silahlı ölüm olaylarıyla yerel ve ulusal medyada geniş yer ediniyor. Kent ayrıca düğünlerde havaya rastgele ateş açılmasıyla yaşanan yaralanma hadiseleriyle de gündeme geliyor. Birçok kesimden son zamanlarda yaşanan ve ölümlerle sonuçlanan olaylar için sağduyu çağrısı gelirken, Şanlıurfa Valiliği de harekete geçti. Silahsızlanma çağrısında bulunan Vali Abdullah Erin, ölümle sonuçlanan olaylarla ilgili çalışma başlattıklarını ve bir rapor hazırladıklarını bildirdi.

Şanlıurfa’da kültür ve turizm çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Vali Abdullah Erin, kentte yaşanan cinayetlerin tamamının “mera paylaşımı ve hazine arazilerinin ve sahipsiz alanların paylaşımından kaynaklandığını” söyledi.

Kent ve ilçelerinde son günlerde yaşanan ve adeta meydan muharebesine dönen silahlı kavgalardaki ölüm ve yaralanmalarla, düğünlerde havaya ateş açılmasının önüne geçmek için bir çalışma başladıklarını dile getiren Vali Erin silahsızlanma çağrısında bulundu. Vali Erin, şunları kaydetti:

“Silahlanmanın önüne geçmek için çalışma başlattık, ancak gündem yoğunluğu nedeniyle açıklama fırsatımız olmadı. Bu sorunun önüne geçebilmek için bilinçlendirme çalışmaları yapacağız… Yine yapılması gereken bazı yasal düzenlemeler var. Bu cinayetlerin tamamının mera paylaşımı ve hazine arazilerinin ve sahipsiz alanların paylaşımından kaynaklandığını görüyoruz. Özel mülkiyetten daha çok kamu alanlarının paylaşımından kaynaklıdır. Aynı aile içerisinde bu paylaşımdan dolayı problemler yaşanıyor. Bu olayların önüne geçebilmek için hükümetimize ve ilgili bakanlığımıza sunulmak üzere bir rapor hazırladık. İçinde çözüm önerilerimiz yer almaktadır.

3091 sayılı yasada miras hukuku ve davaların uzun süreli devam etmesinden kaynaklı problemleri de görüyoruz.”

Bir taraftan da bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarında ağırlık verdiklerini belirten Vali Erin, “Şanlıurfa’da güvenlik birimlerimiz sınır boylarında, kent merkezinde polis, kırsalda jandarma ve güvenlik korucularımız Şanlıurfa’nın güvenliğini ve asayişini temin etmeye çalışıyoruz. Yeteri derecede silah taşıyan güvenlik birimlerimiz var. Hak edenlere taşıma ruhsatlarını veriyoruz” diye konuştu.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Vildan Polat da kentte son dönemde yaşanan silahlı olaylara ilişkin sağduyu çağrısında bulunmuştu. MKYK Üyesi Polat, herkesi hoşgörülü olmaya çağırarak “Huzur ve güven ortamına hepimizin ihtiyacı var. Herkese sağduyu ve hoşgörü çağrısında bulunuyorum. Lütfen uzlaşı diline yöneldim. Şanlıurfa, huzurun başkenti olarak kalmalıdır” demişti. (HABER MERKEZİ)

(Gazete İpekyol, 09.02.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN