Post image
UNICEF: 5 gençten 1’i depresif

 

DIŞ HABERLER – UNICEF ve Gallup’un 21 ülkede yaptığı araştırmaya göre, Kovid-19 pandemisi gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkiledi. 15-24 yaş grubundaki her 5 kişiden 1’i kendini sıklıkla bunalımlı hissediyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF), dün (5 Ekim 2021) yayımlanan “Dünya Çocuklarının Durumu 2021” adlı rapor, salgın nedeniyle gençlerin ruh sağlığının bozulduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

UNİICEF ve ABD’li araştırma şirketi Gallup’un yaptığı araştırma, şubat-haziran ayları arasında 21 ülkeden 20 bin kişiyle gerçekleştirildi. Kovid-19 pandemisi, yoksulluk ve cinsiyet normlarının gençlerin ruh sağlığını etkilediği tespit edilen araştırmada, katılımcıların yüzde 19’unun sıklıkla depresyonla mücadele ettiği ortaya çıktı.

UNICEF, 10 ila 19 yaş arasındaki gençlerin yüzde 13’ünden fazlasının (toplam 166 milyon ergen) teşhis edilmiş bir zihinsel bozuklukla yaşadığını tahmin etti.

Raporda, Kamerun ve Mali’de her 3 gençten 1’inin düzenli olarak depresyonda olduğu belirtilirken, İngiltere’de her 5 kişiden 1’i, Etiyopya ve Japonya’da her 10 kişiden 1’inin aynı şekilde hissettiği ifade edildi.

UNICEF’in Genel Başkanı Henrietta Fore, son 18 ayda uygulanan karantina kısıtlamalarının gençlerin ruh sağlığındaki düşüşe katkıda bulunduğunu, ancak pandeminin “buzdağının sadece görünen kısmını temsil ettiğini” söyledi.

Öte yandan, en son rakamlara göre, her yıl 46 bin genç intihar ederek ölüyor, ancak hükümetler sağlık bütçelerinin sadece yüzde ikisi dünya çapında ruh sağlığı harcamalarına tahsis ediliyor.

(Milliyet, 06.10.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN