Post image
Umut Vakfı Fotoğraf Yarışması

Gençlerin, hukukun üstünlüğüne inanan, adalete güvenen, yurttaş olma bilincini ve sorumluluğunu taşıyan, anlaşmazlıklarını uzlaşma ve barışçıl yollarla çözümleyen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan Umut Vakfı, bu yolda çeşitli alanlardaki çalışmaları özendirmek için düzenlediği ödüllü yarışmaların bu yıl 20’ncisini “fotoğraf” dalında gerçekleştirecek. Tüm amatör ve profesyonel fotoğraf meraklılarına ve fotoğrafçılara açık Fotoğraf Yarışması’nın konusu “Barışın Dili, Şiddetin Reddi” olarak belirlendi.

Yarışmanın amacı; “fotoğrafın toplumsal yaşamdaki sosyolojik göstergelerinden, toplumsal iletişimdeki gücünden ve olanaklarından yararlanarak, bireysel silahsızlanmanın toplumsal boyutuna dikkat çekmek. Bireysel silahsızlanmaya ilişkin düşündürücü, tespit edici, vurgulayıcı görüntülerin şiddet dilinden uzak olabileceği, barışın önce iki insan arasında başlayarak topluma yayılabileceği mesajını, bireysel silahlanmayla oluşan şiddetin aksine bireysel silahsızlanmanın barışçıl görüntüleriyle topluma verebilmek.”

Katılım bilgilerini ve şartnameyi Umut Vakfı Web sayfasından elde edebilecek olan yarışmacılar, eserlerinin kayıtlı olduğu CD/DVD’yi 29 Ağustos 2014 Cuma günü akşamına kadar Umut Vakfı, Yıldız Posta Caddesi No 52’i Esentepe/İstanbul adresine kargo veya postayla gönderebilecekler.

Fotoğraf Yarışması’nın Seçici Kurulu; Laleper Aytek (Fotoğraf sanatçısı, Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi), Nazire Dedeman Çağatay (Umut Vakfı Kurucu Başkanı), Doç. Dr. Oktay Çolak (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde öğretim üyesi), avukat Fikret İlkiz (Umut Vakfı Mütevellisi), Aramis Kalay (Fotoğraf sanatçısı), Sebati Karakurt (Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü) ve Doç. Dr. Osman Ürper’den (Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı) oluşuyor.

Seçici Kurul 10 Eylül günü toplanarak ödüle değer fotoğrafları seçecek.

Birincilik ödülü 5 bin, ikincilik ödülü 4 bin, üçüncülük ödülü ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

Ödüle değer görülen yapıtların sahiplerine ödülleri, 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü’nde düzenlenecek törenle taktim edilecek.

İyi haftalar

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN