Post image
Uluslararası Af Örgütü üyelerinden basın açıklaması

Uluslararası Af Örgütü üyesi bir grup, bazı STK temsilcilerinin de desteğiyle “Kore Bize Gaz Verme” sloganıyla başlattıkları kampanya kapsamında topladıkları 40 bine yakın imzayı Güney Kore Büyükelçiliğine teslim etti.

Uluslararası Af Örgütü Kampanya ve Aktivizm Koordinatörü Ece Milli, Güney Kore Büyükelçiliği önünde toplanan grup adına yaptığı basın açıklamasında, Güney Kore’deki bir firmanın yaklaşık 1,9 milyon biber gazı kartuşu ve gaz bombasını Türkiye’ye satacağını belirtti. Milli, Türkiye’de güvenlik güçlerinin protestolarda biber gazını kötüye kullanma ve protestoculara sıklıkla doğrudan biber gazı atma konusunda kötü sicili bulunduğunu savundu.

BIZIM_GAZETE_20150121_3

Gezi Parkı odaklı çıkan olaylarda bu nedenle 8 binden fazla kişinin yaralandığını ileri süren Milli, “Türkiye yetkilileri bu tür eylemlerin bir daha yaşanmayacağını güvence altına alıncaya ve güvenlik güçlerinin geçmişte gerçekleştirdiği hak ihlallerine yönelik kapsamlı, tarafsız ve bağımsız soruşturmalar yürüteceğini taahhüt edinceye kadar ülkeye biber gazı ve diğer öldürücülük düzeyi az silahların sevkiyatı durdurulmalıdır” dedi.

Milli, bu talep çerçevesinde başlattıkları imza kampanyasına yaklaşık 40 bin kişinin destek verdiğini ifade etti.

Grup, daha sonra, toplanan imzaları Güney Kore Büyükelçiliği’ne sundu.

(Bizim Gazete, 21.01.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN