Post image
TÜYAP’ı 503 bin okur ziyaret etti

tuyapi_503_bin_okur_ziyaret_etti_h14917

33. kez kapısını kitapseverlere açan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nı bu yıl 503 bin okur ziyaret etti. Bu yılki teması ‘Sinemamızın 100 Yılı’ olan fuarda sinema teması kapsamında 50 etkinlik düzenlendi

Bu yılki sinema teması kapsamında onur yazarı Atilla Dorsay olan, onur konuğu ülkesini ise Macaristan olarak belirleyen 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı TÜYAP sona erdi. 8 Kasım’da başlayan fuara kitapseverlerin ilgisi son gün de devam etti. Geçen yıl 455 bin okurun katıldığı TÜYAP’ta katılım sayısı bu yıl rekora ulaştı. Hafta içi gidemeyen kitapseverler, hafta sonu fuara akın etti. Beylikdüzü’ne ulaşan yollar arapsaçına döndü. Fuara gidecekler saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldı. Fuarın son gününde ise Fuar Merkezi ile Metrobüs durağını birbirine bağlayan üstgeçitte izdiham yaşandı.

Bu yıl 503 bin okur tarafından ziyaret edilen fuarda geçen yıllara oranla kitap satışları düştü. Fuarda stand açan yayınevleri kitap severlerin ilgisinden memnun kaldı ancak satışlar ise yayınevlerini memnun etmedi.

Türkiye ve yurtdışından 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle 270 etkinlik yer aldı.

Fuarın son gününde de, yazarlar okurlarıyla bir araya geldi. İlker Başbuğ, Sunay Akın, Ayşe Kulin, Cemalnur Sargut, Üstün Dökmen, Rahşan Ecevit, Can Dündar ve Saygı Öztürk‘e kitap imzalatmak isteyen okuyucular izdiham yarattı.

(Birgün, 18.11.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN