Post image
Türkiye’nin Oscar adayı filmi Ayla vizyonda…

4331963

Türkiye’nin Oscar adayı Ayla filmi 27 Ekim günü sinemalarında gösterime girdi.  Türkiye vizyonu ve Seul galasıyla gösterime giren film, dünyayı dolaşmayı sürdürecek. Ayla, Kasım ve Aralık ayında da uluslararası arenada beyaz perdede olacak.

20 Ekim tarihinde Kültür Bakanlığının destekleriyle düzenlenen 1. Hollywood Türk Filmleri Festivali’nin açılışında, sinema sektörün önemli temsilcileri, yerli ve yabancı sinema oyuncuları ile basının karşısına çıkan Ayla, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Dünyaca ünlü Paramount Stüdyolarında gerçekleşen galada, Türk ve Amerikalı sinemaseverlerden büyük beğeni toplayan Ayla filmi oyuncuları ayakta alkışlandı.

abdde-ayla-ruzgari-turkiyenin-oscar-adayi,1PBuD4DSt0-xRYO8aJ5RJg

GERÇEK BİR HİKAYEYİ ANLATIYOR

Ayla filmi, Mustafa Uslu’nun yapımcısı olduğu, yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği, Astsubay Süleyman Dilbirliği ve Kore Savaşı’nda ölümden kurtarıp kızı gibi sahiplendiği Ayla’nın gerçek hikayesini anlatıyor.
Ayla filminin konusu şöyle;

Film, Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyor. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye’ye geri dönme kararı çıkar. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?…

,oTuynOct8kSfEbbmyVcaiw

Yönetmen koltuğunda Reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay‘ın oturduğu dram filmi Ayla’nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar’ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp‘in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay‘ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Esra Dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.

“Ayla”, Hollywood Türk Filmleri Festivali’nin açılış filmi olarak seyircilerle buluştu.

90. Oscar yarışında Yabancı Dilde En İyi Film kategorisi için Türkiye’yi temsil edecek olan yerli savaş dramı Ayla, 25 Ekim günü ise Hollywood Türk Filmleri Festivali’nin açılış filmi olarak Paramount Stüdyoları’nda beyazperdedeydi. Sektörün önemli temsilcileri, yerli ve yabancı sinema oyuncuları ile basının karşısına çıkan film, izleyenleri bir kez daha büyüledi.

,R2HEo7xyXEeehbpV08F5dA

Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’ filmi hakkında bilinmesi gerekenler

‘Ayla’, Türkiye sinema sektörü temsilcilerinin oylarıyla dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden Oscar’da “yabancı dilde en iyi film” dalında Türkiye’yi temsil etmek üzere seçildi.

Şimdi, filmin, 4 Mart 2018’de gerçeklecek olan 90. Oscar Ödül Töreni’nde yarışıp yarışmayacağı merak konusu. Türkiye’nin Oscar adayı, Oscar Akademisi’nin de “yabancı dilde en iyi film” aday adayı olan ‘Ayla’ya dair merak edilenler…

Film, 1950’lerde Kore Savaşı’na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikayesinden beyazperdeye taşındı.

,Ct03aUHjPk-IHbcDQRCBrQ

Kahramanlarının hala hayatta olduğu ‘Ayla’ filmi zamansız, mekansız, dil-din ve ırk tanımadan vicdanın nasıl da gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığın nasıl da birleştirici olabileceğini Türkiye insanının güçlü gönlü ve ruhunu yansıtan bir gözle anlatıyor.

,HYagtYSW4UeTyzdbEX_cag
Kore Savaşı sırasında, dünyanın öbür ucunda, anne ve babası ölmüş minik bir çocuğun hem Türkleri hem Güney Korelileri hem de Amerikalıları aynı duygularda, nasıl büyük bir içtenlikle buluşturduğunun hikayesini perdeye taşıyan Ayla, savaşın acı koşullarında, ismi gibi ay yüzlü Ayla ile ay yıldızlı bir askerin tarihe mal olmuş 65 yıllık hikayesini anlatıyor.

,coVN76n4GkKoA4YdU65DTA
Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı, yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği, müziklerine Fahir Atakoğlu’nun imza attığı, danışmanlığını Elif Dağdeviren’in yaptığı Ayla, başta İsmail Hacıoğlu ve Eric Roberts gibi isimlerin olduğu zengin oyuncu kadrosuyla Oscar yolunda daha da ışıldayacak.

,nJdmFnwNW02Ki5HHL_Zx3g
Kahramanlarının hala hayatta olduğu, geçmişi gururla bugüne taşıyan film; İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyong-Jin, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Sinem Uslu, Eric Roberts, Cade Carredine, Kim Byoungsoon, Johnny Young, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mine Teber, Esra Dermancıoğlu, Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca gibi birbirinden değerli 32 ulusal ve uluslararası yıldızla Oscarlar’da tüm dünyaya görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor.

,Eq2SwmFrdkWOxKy5VckVUA
Oscar’da “yabancı dilde en iyi film” aday adayı olan ‘Ayla’nın, Akademi tarafından ödül için yarışmaya layık bulunup bulunmadığını öğrenmek için ocak ayını beklemek gerekiyor. Oscar adayları 23 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak.

(NTV, Milliyet, Ekim 2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN