Post image
Türkiye’nin itibarı yerle bir

İtibar danışmanlık şirketi Reputation Institute, her yıl yayımlanan En İtibarlı Ülkeler araştırmasının 2016 raporunu yayımladı.

Araştırmada İsveç ‘En İtibarlı Ülke’ olarak 1. sırada yer alırken, araştırmaya dahil edilen 70 ülke arasında Türkiye 58. sırada yer aldı. 2015 yılında 39. sırada yer alan Türkiye’nin ‘itibar notundaki’ 7 puanlık düşüş, araştırmada görülen en büyük düşüş oldu.

16 başlıkta not

Araştırmaya Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, Britanya ve ABD’de yaşayan 58 bin kişi katıldı. New York ve Kopenhag merkezli şirketin, araştırmasına G-8 ülkelerinde (Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, Britanya, ABD) yaşayan 58 bin kişi katıldı. Seyahat güvenliği, ekonomik durum, misafirseverlik ve hükümet etkinliği gibi başlıkların da bulunduğı 16 başlık altında notlandırdı.

Temel neden güvenlik

Listede beş senedir devam eden iç savaş yüzünden nüfusunun yarısını kaybeden Suriye yer almadı. Bu seneki listede Türkiye’nin tam 19 sıra gerileyerek listedeki en büyük düşüşü yaşaması dikkat çekti. Raporda, rekor düşüş için birçok sebep gösterildi. Terör saldırılarının ülkede güvenliğin azalmasına, turizmin durma noktasına gelmesine ve yatırımcıların güvenlik sorunlarından ötürü Türkiye’nin gelişmekte olan pazarına yatırım yapmaya çekinmelerine yol açtığı vurgulandı. Aynı zamanda, ülkedeki baskıcı iktidar, medyaya baskı ve sansür ve komşu ülke Suriye’deki iç savaş da düşüşün en önemli etkenleri arasında belirtildi.

dds

(cumhuriyet.com.tr, 15.08.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN