Post image
Töre Cinayetlerine Farkındalık için işçilere ‘Roza’ hediyesi

mer-yoruksut.roza_1-479x660
Mersin’de faaliyet yürüten Yörüksüt A.Ş., kadın ve töre cinayetlerine farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği ‘Baba Beni Öldürme’ projesi kapsamında, çalışanlarına töre cinayetlerinin konu edildiği ‘Roza’ isimli kitabı dağıttı.

Proje hakkında bilgi veren Yörüksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, firmalarında, sadece süt ve süt ürünleri üretmediğini, aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri de yapıldığının altını çizerek, bunlardan birinin ‘Baba Beni Öldürme’ projesi olduğunu söyledi.

ÇALIŞANLARIN BİLİNÇLENMESİ

Proje kapsamında, töre cinayetlerini konu alan Mersinli Yazar ve İşadamı Hamit İzol’un yazdığı ‘Roza’ adlı kitabı çalışanlarına dağıttıklarını kaydeden Öz, “Ben bu kitabı okuduğumda çok etkilenmiştim ve bunun çalışanlarım tarafından da okunmasını istedim. Amacımız burada çalışanlarımızı da bu konuda bilinçlendirmek” dedi.

ÖNEMLİ OLAN EĞİTİM

Töre cinayetlerinin toplumun kanayan yarası olduğunu kaydeden İzol ise kitabında bu konunun memleketle ilgisi olmadığını Türkiye’nin her yerinde böyle şeylerin yaşandığını belirterek “Önemli olan eğitim ve insanların bilinçlenmesi” diye konuştu.

YÖRÜKSÜT’E TEŞEKKÜR

Toplumun en sağlıklı kitap okuyarak bilinçlenebileceğini söyleyen İzol, ‘Roza’ adlı kitabında yaşanılan gerçekleri anlattığını ve bunu okuyan birçok insanın hayatında ciddi değişiklikler olduğunu kaydetti. Mersin’in firması olan Yörüsüt A.Ş.’nin de böyle bir projeyle çalışanlarına ‘Roza’yı’ dağıtmasının çok önemli olduğunu vurgulayan İzol, sosyal sorumluluk projeleriyle önemli işlere imza atan Öz’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İzol, kitabını firma çalışanları için kitabını imzaladı.

mer-yoruksut.roza_10-150x100mer-yoruksut.roza_8-150x100

(Hürriyet Adana, 26.09.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN