Post image
Tiyatro sahnesi yıkılıyor, bu neyin kafası

İstanbul Üniversitesi yönetimi okulun tiyatro faaliyetlerinin yürütüldüğü ÖKM (Öğrenci Kültür Merkezi) sahnesini yıktı.

1990’da bu yana öğrencilerin hem kültür sanat faaliyetlerinde bulunduğu hem de tiyatro sahnesi olarak kullanılan yer, 2010’da Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne (AUZEF) tahsis edilmişti. Gerçekleştirilen dönüşümle öğrencilere herhangi bir alternatif alan sunulmadı. Bunun üzerine ÖKM sahnesi öğrenciler tarafından tekrar kullanılmaya başlandı.

Yaz boyunca kullanımı tekrar yasaklanan sahne, hiçbir açıklama yapılmadan geçtiğimiz günlerde yıkıldı.

İstanbul Üniversitesi Sahne Dayanışması üyesi yaklaşık 100 öğrenci, Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi binasındaki tiyatro sahnelerinin üniversite yönetimi tarafından yıkıldığı iddiasıyla Vezneciler Metro İstasyonu önünde toplandı. Kostümleriyle eyleme katılan öğrenciler, gitar eşliğinde şarkı söyleyip üniversite yönetimini protesto etti.

tiyatro-sahnesi-yikiliyor-bu-neyin-kafasi-28683-669x321

Öğrenciler, ‘Tiyatro sahneleri üretecek yok olmayacak’ yazılı pankartla yürüyüş yaptı. Rektörlük binası önüne gelen öğrenciler, sık sık ‘Tiyatro özgürlüktür, baskılanamaz, ‘Piyasaya inat yaşasın sanat’ şeklinde slogan attı. Öğrencilerin taşıdıkları ‘Açık ve Uzaktan tiyatro istiyoruz’, ‘Siz yıkmayı iyi bilirsiniz’, ‘Bu neyin kafası’ yazılı dövizler dikkat çekti.

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi önüne gelen öğrenciler adına basın açıklamasını Ayşenur Vatansever yaptı. Öğrenciler sahnenin, AUZEF’in altyapı ihtiyaçları doğrultusunda yıkıldığını, bu kurumun bürosuna dönüştürüleceğini söyledi. Açıklamada, sahnenin haksız yere yıkıldığı, teknik donanıma verilen zararın giderilmesi gerektiği belirtildi. Bir süre fakülte önünde şarkılar söyleyen öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

(Milliyet ve HABERLER.COM, 11.09.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN