Post image
Terör Olayları Silahlanmayı Artırdı

teror_olaylari_silahlanmayi_artirdi_h74704_dd29e

Recep Erçin / Özel Haber

Türkiye’nin, IŞİD ve PKK terör ötgütlerine yönelik başlattığı operasyonlar sürerken, özellikle Suruç katliamı sonrası gelişen süreçte bireysel silahlanma ve güvenlik amaçlı balistik malzeme ve yelek satışlarında artış meydana geldi. İnternet üzerinden satış da yapan (silahmerkezi.com) Fıratlı Güvenlik Ekipmanları’nın Genel Müdürü Ömer Deniz, tabanca ve avlanmak dışı koruma amaçlı alınan silahlarda bir önceki aya göre yüzde 30 oranında artış meydana geldiği bilgisini verdi.

YOĞUNLUK VAR

Son günlerde terör olaylarından dolayı bir yoğunluk söz konusu olduğunu anlatan Deniz, “Rakamsal olarak söylemek gerekirse birer aylık periyotlara baktığımızda bir ayda 100 silah satılıyorsa veya el değiştiriyorsa bu ortalama 130’a çıktı diyebiliriz. Bunu tabanca için söylüyorum. Av amaçlı olmayan evlerde koruma amaçlı tutulan 12 ve 16 kalibrelik silahlarda hem sıfır silahlarda hem de ikinci ellerde yüzde 20-30’luk bir artıştan söz edebiliriz’’ dedi. Asıl işlerinin silah satışından ziyade güvenlik ürünleri imalatı olduğunu belirten Ömer Deniz, kurşun geçirmez camlar, kabinler, yelekler ve kanunların izin verdiği ölçüde silahların devir işlemlerini yaptıklarını kaydetti.

SAHADAKİLER ALIYOR

Gömlek altına giyilen görünmez yeleklerde de yüzde 20 civarında artış olduğunu vurgulayan Deniz, şu bilgileri verdi: “Resmi kurumlara satışın dışında, kişisel amaçlı alımlar arttı. Bizim kendi üretimimiz olan iç fanila gibi gömleğin altına giydiğinizde yaklaşık 600-700 gramlık ürünler var. Bunları daha çok kamu personeli tercih etmeye başladı. Daha çok sahada olan asker ve polisler tercih ediyorlar. ABD’de bu yeleklerin kullanılması zorunlu ancak Türkiye’de bu kamu kurumları personeline dağıtmadığından kendileri bireysel olarak gelip alıyorlar. Bu tür yeleklerin talebi arttı. Fiyatları yaklaşık olarak 700 TL’den başlayıp 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Koruma seviyesine, kişinin ölçü ve tercih talebine göre artıyor.’’

(Aydınlık, 29.07.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN