Post image
Televizyonda havalı tüfek satışı tehlikeye dönüşüyor

havalı tüfek
Gülten KURT

Son zamanlarda televizyon kanalları üzerinden yapılan satışlara, havalı tüfek satışı da eklendi. “Yok artık!” dedirten reklamlar gün boyu bir çok kanalda rahatça yayınlanabiliyor.

Dijital platformda yayın yapan yüzlerce televizyon kanalı, tamamen ticari satış üzerini kurulmuş durumda. Bu TV kanallarında akla hayale gelmeyen, sağlıklı sağlıksız her türlü ürün satışı yapılıyor. Bunlara son günlerde havalı keskin nişancı tüfeği de eklendi. Öyle ki uygun fiyata ve kolay sipariş yöntemiyle satılan bu tüfekler, yanlış ellerde tam bir tehlikeye dönüşüyor.

SAÇMA ATIYOR, ETKİSİ YÜKSEK

Birer adet saçma atan ve hava tüpü şarjörle çalışan bu tüfekler, yakın mesafede insan kemiğini delecek güçte. Göz, kalp ve birçok hayati organda ise kalıcı sakatlık ve ölüm riski taşıyan bu ürünlerin satışının televizyon aracılığı ile bu kadar kolay yapılabilmesi ise tepki topluyor. Art niyetli veya küçük yaşta çocukların bir telefonla sipariş edebildiği bu tehlikeli ürünlere vatandaşlar tepki gösteriyor.

ZAMANINDA TACİZLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçmiş dönemlerde daha eski ve zayıf modelleri ile yoldan geçenlere taciz ve yaralama gibi adli suçların da işlendi bu tüfeklerin satışını engelleyecek ciddi cezai yaptırımların gündeme gelmesi gerekiyor. Uzman ellerde özellikle avcılık sektöründe bir hobi aracı olan bu tüfekler, yanlış ellerde tehlikeli bir silaha dönüşebiliyor. Vatandaşlar bu tür reklam ve tanıtımların özellikle de televizyonlar aracılığıyla yapılmasının engellenmesini istiyor.

(Anadolu, 14.06.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN