Post image
Tacize direndi, kazandı

manisa

Dinçer TOLGA

Manisa’da müdürünün tacizine uğrayan ve tacizi şikayet ettiği için işten çıkarılan Zuhal Güneş işe iade davasını kazandı. Aynı zamanda Güneş, uğradığı haksızlıktan ötürü tazminat hakkı ve süreç içerisinde ödenmeyen maaşlarını alma hakkını da kazandı.

Elginkan Vakfı E.C.A şirketler grubuna bağlı VALFSEL A.Ş. de çalışan Zuhal Güneş’in Genel Müdürü H. O.’un tacizini şikayet ettiği için tüm iş hakları gasp edilerek işten çıkarılan Güneş’in, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platormu ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi Valfsel A.Ş. önünde 29 Mart 2016 günü başlattığı mücadelesini kazandı. Zuhal Güneş’in Manisa Adliyesi 1. İş Mahkemesinde görülen ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platormu’nun da takipçisi olduğu iş hakkı ihlali davası sonuçlandı. Zuhal Güneş gasp edilen tüm haklarını (işe iade, bugüne kadar olan maaşları,kıdem tazminatı ve haksız yere işten çıkarıldığı için tazminat) geri kazandı.

NÖBET EYLEMİ YAPTI

Zuhal Güneş, tacizi şikayet ettiği için işten atılmasının ardından Manisa Organize Sanayi’de bulunan Valfsel A.Ş. önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile birlikte nöbet eylemlerine başlamıştı. Nöbet eylemleri sürerken, Zuhal Güneş’in şikayetini değerlendiren savcılık “yeterli delil olmadığını” iddia ederek taciz dosyasına takipsizlik kararı vermişti. Bunun üzerine Zuhal Güneş adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile birlikte basın açıklaması yaparak takipsizlik kararına itiraz etmişti. Aynı zamanda fabrika önü eylemlerini de sürdürmüştü.

(9 Eylül İzmir, 17.02.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN