Post image
Stoper olsa ölmeyeceklerdi

Şişli'deki asansör kazası

Torun Center inşaatında 10 işçinin öldüğü faciayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin araştırmalarının ilk sonuçları ortaya çıktı.

mehmet tezelMüfettiş raporuna göre ölümlere neden olan üç temel ihmal var. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, “Bunlar, üretime dalmışlar, insan emniyetini unutmuşlar” dedi. Müfettişlerin tespit ettikleri üç temel ihmal şöyle:

stoper-olsa-olmeyeceklerdi-28682-669x3211 . Asansörü en üstte durdurmaya yarayan bir yerde ‘son nokta’ olarak kabul edilen bölümde yer alan ‘stoper’ parçalarının takılmaması. Bu parça takılı olmadığı için olay meydana geldi. Raylardan bir bölümü çıkan asansörü, üzerindeki yükle taşıyamayan dişliler de kırıldı ve asansör 32’nci kattan zemine çakıldı.

2 . Yük taşıyan asansörler ile işçileri taşıyanların birarada olması. Hem yük hem insan taşırken emniyet amaçlı kullanmaları gereken, halat ve paraşüt sisteminin olmaması.

3 . Asansörü kullanan işçinin 5 gün önce çalışmaya başladığı için deneyimsiz olması.

5 kişiye tutuklama talebi

Öte yandan asansör faciasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözalına alınanların sayısı 11’e ulaştı. Gözaltında tutulan 6 kişi tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Torunlar Holding’in imza yetkisi olan CEO’su Metin Karakoç sorguda, asansörle ilgili yüklenici firmanın sorumlu olduğunu söyledi.

(DHA, 10.09.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN