Post image
Stoklanan silah 100 binden fazla

pkk

Masum GÖK (masumgok@gmail.com)

Güvenlik güçlerinin istihbarat raporlarında PKK’nın Güneydoğu bölgesine son 2 yılda 100 bin silah stokladığı öğrenildi. Aydınlık’a konuşan kaynaklar silahların büyük bölümünün, çatışmaların yoğunlaştığı Cizre, Silopi ve Sur ilçelerinde bulunan örgüt birimlerine verildiğini kaydetti. Bölgede görev yapan güvenlik güçleri, örgütün esas yoğunlaştığı yerin ise Cizre olduğunu vurguladı.

OPERASYON 5 AY SÜREBİLİR

Güvenlik güçleri, Cizre’nin yüzde 50’sinin devletin kontrolüne alındığını belirterek şu bilgiyi verdi:

“PKK esas yığınağını Cizre’ye yapmış durumda. Devlet, Cizre’nin yüzde 50’sini kontrol altına aldı. Silopi’de bu oran yüzde 80. Silopi’de sokaklann ve caddelerin geniş olması sayesinde operasyon daha rahat yürüyor. Cizre’de durum öyle değil. Ayrıca göç eden insanlar olsa da Cizre’de hâlâ 80 bin insan yaşıyor. Bu yüzden çok dikkatli hareket ediyoruz.”

Aydınlık’a konuşan güvenlik kaynakları, mücadelenin çok uzun süreceği yorumunu yaptı:

“Cizre, Silopi ve Sur’da örgüte karşı mücadele 4-5 ay hatta daha fazla sürebilir. Adım adım ilerliyoruz. Hem sivil halkta can kaybı olmaması hem de güvenlik güçlerinde can kaybım asgari seviyede tutmak için. Örgüt çok önceden yığınağını yapmış durumda. Sadece silah olarak söylemiyorum, sağlık malzemesi, yiyecek vb. yığınak da öyle…”

CİZRE’DE 600 TERÖRİST VAR

Güvenlik güçlerinin istihbarat raporlarına göre, Cizre’de 600 dolayında terörist var: “203 terörist Cizre’de etkisiz hale getirildi. Şu an 600 dolayında terörist bulunuyor. Bunların çoğunluğu YDG-H mensubu. 15 Aralık’ta başlayan operasyondan önce terörist sayısı daha fazlaydı. Göçlerin başlamasıyla birlikte, çoğunlu 18 yaşından küçük olan 250 YDG-H mensubunu, aileleri zorla ilçeden çıkardı. Birçok boş evde kaleşnikof silahlar bulduk.”

Bölgede görev yapan güvenlik güçleri, sivillerin ihtiyaçlarım da karşılamaya çalıştıklarını anlatıyor:

“Operasyona çıkan bir bölük veya tim, iki gün boyunca orada kalıyor. İki gün soma, yerine yeni bir bölük ve tim geldikten sonra, ihtiyaçlarını gidermek için kışlaya veya emniyete ait binalara gidiyorlar.”

pkk1

Bu da PKK hastanesi!

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesindeki çatışmalarda yaralanan teröristlerin, bölücü terör örgütü üyelerince tedavi edildiği ev ortaya çıkarıldı. Güvenlik güçlerinin Yafes Mahallesi’nde bulduğu evde çok sayıda sedye ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

(Aydınlık, 07.01.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN