Post image
“Son Mektup” 100 Ülkede Birden Vizyona Girecek

turk-sinemasinin-en-pahali-filmi-son-mektup--975197

Çanakkale Destanı’nı anlatan “Son Mektup” filmi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 100 ülkede birden vizyona girecek.

Çanakkale Harbi günlerinde yazılan bir mektubun hikâyesini anlatan ve Türk sinema tarihinin en görkemli yapımlarından biri olan “Son Mektup”, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 100 ülkede birden vizyona girecek.

son-mektup-100-ulkede-birden-vizyona-girecek-6779928_x_7824_o

Galası Çanakkale’de

18 Mart 2015’te tüm Türkiye’de sinemaseverlerle buluşacak olan ve Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak, Nermin Hüseynova, Barbara Sotelsek‘e dev bir oyuncu kadrosunun eşlik ettiği film, izleyenlerin yüreğinde derin izler bırakacak. Filmin galası Çanakkale’de yapılacak

turk-sinemasinin-en-pahali-filmi-son-mektup--975199

Film için gerçek uçak üretildi

“Son Mektup”un çekimlerinde kullanılmak üzere döneme uygun 4 adet savaş uçağı imal edildi. Uçaklar için araştırmacı, mühendis, sanat yönetmeni ve ressamlardan oluşan bir ekip, 3 yıl önceden çalışmaya başladı. Gerçeklerini aratmayan uçaklar, iki zamanlı motor taşıyor, pervaneleri çalışıyor. Uzmanlar, gerekli izinler alınırsa uçabilecek kapasitede olduklarını söylüyor.

Türk sinema tarihinin en görkemli yapımlarından biri olarak gösterilen “Son Mektup“, gönüllü olarak Çanakkale’ye giden Tayyareci Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire arasındaki aşkı anlatıyor. Film, hikayesi kadar aksiyon sahneleriyle de hafızalardan silinmeyecek.

(Haberler.com, 16.12.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN