Post image
Söke’de her gün 5-6 kadın şiddete maruz kalıyor

 

İsmail Eravcı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son günlerde artış gösteren kadına şiddet ile ilgili eğitim çalışmalarına başladılar. Bu kapsamda Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Söke OSB’deki bir mermer fabrikasında çalışan 1400 işçiyi bilgilendirdi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği Ekipleri, Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir mermer fabrikasında etkinlik düzenledi. Ekipler, fabrikada çalışan 1400 erkek işçiye kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verdi.

Kadına şiddetin önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin devam edeceği bildirilirken, kent genelinde 70 bin erkeğe eğitim verileceği kaydedildi. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin sadece güvenlik güçlerine bırakılmaması gerektiğini söyleyen Söke Kadın Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Hatice Atay “Son zamanlarda Kadın cinayetlerinin iyice arttığını görüyoruz. Alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen erkekler bir yolunu bulup şiddet eylemlerinde bulunuyorlar. Silahını çekip değişik gerekçelerle kadınları öldürüyorlar. Bu ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi. Bunun için verilen eğitimler yerindedir. Öncelikli olarak kadın cinayetleriyle ilgili cezalar artırılmalıdır. Cezalar caydırıcı şekilde uygulanırsa kadın cinayetlerinin önüne geçilebilir” dedi.

(Yeni Söke, 23.08.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN