Post image
SİYAD adaylarına ‘Ana Yurdu’ damga vurdu

anayurdu

Sinema Yazarları Derneği’nin 15 Mart’ta vereceği ödüllerde Senem Tüzen‘in yönettiği ‘Ana Yurdu’ sekiz dalda adaylık elde ederken, Yeşim Ustaoğlu‘nun ‘Tereddüt’ü yedi adaylık aldı.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), 2016 Türkiye sineması ödüllerinin adaylarını belirledi. Geçen yıl Türkiye’de sinemalarda vizyona giren uzun metraj yerli yapım filmler içinden belirlenen adaylarda 11 kategorinin sekizinde adaylık elde eden ‘Ana Yurdu’ en fazla kategoride aday olan film oldu. Senem Tüzen’in yönettiği ve bir kadın ile annesinin ilişkisine odaklanan ‘Ana Yurdu’, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu’nun (Esra Bezen Bilgin) da aralarında olduğu dallarda aday oldu.

tereddut-filmloverss

‘Ana Yurdu’nu, yedi kategoride sekiz adaylık alan Yeşim Ustaoğlu’nun imzasını taşıyan ‘Tereddüt’ takip etti. ‘Tereddüt’, film, yönetmen ve senaryo gibi ana dalların yanı sıra En İyi Kadın Oyuncu dalına hem Ecem Uzun hem de Funda Eryiğit’in performanslarıyla aday oldu.

Bu iki filmi yedi adaylıkla Kıvanç Sezer’in yönettiği ‘Babamın Kanatları’ ve altı adaylıkla Seren Yüce’nin imzasını taşıyan ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ takip etti. Beş kategoride toplam altı adaylıkla ‘Kalandar Soğuğu’ ve beş adaylıkla ‘Albüm’ de SİYAD Ödülleri’nin öne çıkan yapımları arasında yer aldı.

Ödüller, 15 Mart’ta Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek, sunuculuğunu oyuncu Tuğrul Tülek‘in üstleneceği bir törenle sahiplerine verilecek.

Umut Vakfı

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN