Post image
Sınıfta cinayet

sinifta-arkadasinin-boynuna-bicagi-sapladi-2764151

Rize’nin Pazar ilçesi dün sabah korkunç bir olayla sarsıldı. Pazar Fen Lisesi’nde 16 yaşındaki B.K., sınıfta bir anda cebinden çıkardığı bıçakla ön sırada oturan aynı yaştaki arkadaşı Emir Taş’ı boynundan bıçakladı. Ardından bıçakla kendi boynunu kesti. Yaralı iki öğrenci, öğretmen ve arkadaşlarının yardımıyla Pazar Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Emir Taş hastanede hayatını kaybetti, ağır yaralanan B.K. ise ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay nedeniyle okulda eğitim 1 gün süreyle tatil edildi.

Lakap iddiası

Olayı gerçekleştiren ve psikolojik sorunlar yaşadığı öne sürülen B.K.’nın arkadaşlarına, “Bugün okulda sınavlar iptal olacak. Kendimi öldüreceğim, giderken yanımda en yakın arkadaşımı da götüreceğim” dediği iddia edildi. Bir diğer iddiaya göre ise B.K.’nın kendisine lakap taktığı gerekçesiyle daha önce tartıştığı Emir Taş’ı bıçakladığı öne sürüldü. Tüyler ürperten olayla ilgili soruşturma sürerken ayrıntılar da ortaya çıktı. B.K’nın önceki akşam arkadaşları ile sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalarda, “Yarın okulda sınavlar iptal olacak” ifadesini kullandığı öğrenildi. Arkadaşlarının ısrarlı sorularına cevap vermekten kaçınan B.K.’nın okula çift bıçakla geldiği belirlendi. İkinci saatte, Tarih dersi işlenirken belinden ekmek bıçağını çıkaran B.K., ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş’ı boynundan yaraladığı, bıçağı sınıfa atıp alt kata indiği ve bu kez cebindeki çıkardığı başka bir bıçakla kendi boynunu kestiği açıklandı.

Kendinin de durumu ağır

Okulda uslu bir öğrenci olarak bilinen B.K.’nın öldürdüğü arkadaşı ile bir sorunu da olmadığı belirtildi. B.K.’nın neden böyle bir olayı gerçekleştirdiği araştırılıyor. Aşırı kan kaybeden B.K.’nın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

‘Testere’den etkilenmiş...

RİZE’nin Pazar İlçesi Fen Lisesi’nde arkadaşını öldüren, kendisini de bıçaklayarak ağır yaralanan 16 yaşındaki B.K.’nın, korku filmi serisi ‘Testere’ tema alınarak hazırlanmış ‘Testere’ oyununun bağımlısı olduğu belirtildi. Bölümleri geçmek için karşısına çıkan her şeyi ve insanı testere ile kesmeye odaklı oyunun karakterine ait maskeleri takan B.K.’nın çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

(Vatan, 21.03.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN