Post image
“Silahlanmaya önlem almalı”

 

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru bireysel silahlanmayla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.  Türkiye’de ve Eskişehir’de bireysel silahlanmanın her gün arttığını belirten Kumru,  sözlerine şöyle devam etti:

“Maalesef bu artış son 15 yıldır turizmin gelişimi ve öğrenci popülasyonuyla ülkemizin gözde kentlerinden olan Eskişehir’imizde de olumsuz sonuçlara yol açıyor. Kentteki muhtelif noktalarda, eğlence merkezlerinde silahlı kavgalar meydana geliyor, cinayetler işleniyor. Bu çirkin olaylar kadın dostu, öğrenci dostu, huzur şehri olarak anılan şehrimizin ismini karalarken şehirde yaşayan tüm insanlarımızı da kaygılandırıyor. Eskişehir’in cinayetlerle, silahlı kavgalarla anılmasını istemiyoruz.”

YETKİLİLER ÖNLEM ALMALI

Eğlence yerlerine giriş çıkışların daha kontrollü olması gerektiğini, bu alanlarda gerek işletmecilerin gerekse emniyet birimlerinin tedbir alması gerektiğini belirten İsmail Kumru, bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için de yetkililere çağrı yaptı.

Eskişehir’de yakın zamanda yaşanan cinayet olayında orada bulunan 4 kişinin 2’sinde silah bulunduğunu hatırlatan Kumru, Bireysel silahlanmayla ilgili yönetmeliğin bireysel silahlanma kapsamını genişletici yönde değil, silahlanmayı minimuma indirecek yönde düzenlenmesi gerektiğinin, daha fazla can yanmadan, kentlerin huzuru kaçmadan bu değişiklilerin yapılması gerektiğinin altını çizerek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

(Eskişehir Anadolu, 03.11.2021)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN