Post image
Şiddete uğrayan tüm kadınların hikayesi

Betül Nasöz‘ün Sevmek Şiddete Dönüşüyor isimli kitabı Dionysos Yayınları’ndan çıktı. 57 sayfalık bu kısa, ama etkili kitap bir kadın hikayesi. Yazar Nasöz kitabını şöyle anlatıyor:

 “Kitabımı yazma sürecinde her zaman kadınları esas almışımdır. Bu hikâye kadınlara aittir. Geride kalan, sesi çıkmayan, aşkla sınanan ölümlerine sebep olanların sustuğu, sesi tüm dünyada yükselmesi gereken kadınların asıl kahramanların gözünden yazılmıştır. Yapılan araştırmalara göre kadınlar güvendikleri erkekler tarafından şiddete uğramaktadır. Kadınlara yönelik şiddet ağırlıklı olarak şiddet mağdurunun eşleri, eski eşleri veya yakın ilişki partnerleri tarafından gerçekleşmektedir. 15 yaş üstü 640 milyon kadın hayatlarında en az bir kez yakın ilişki partnerinin şiddetine uğramıştır. Aynı rapora göre dünyadaki kadın cinayetlerinin yüzde 38’i yakın ilişki partneri tarafından işlenmektedir. Partnerleri dışında birinin saldırısına uğradığını bildiren kadınların oranı yüzde 6’dır (bu rakam sadece tecavüz ve tecavüz girişimlerini içerir); ancak bu tür şiddetin rapor edilenin çok üstünde olduğu tahmin edilmektedir.”

 Nasöz bir dilekle bitiriyor sözlerini: “Umarım bu karanlık zamanların bittiği kadın haklarının tüm dünyada korunduğu sabahlara uyanırız.”

Sevmek Şiddete Dönüşüyor

Betül Nasöz

Dionysos Yayınları

 Roman- 57 Sayfa

(OKSİJEN,  28.01.2022)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN