Post image
“Şiddet geliyorum der…”

1

Düzce Üniversitesi (DÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, “Şiddet Geliyorum Der!” adlı sosyal sorumluluk projesiyle şiddetin her türlüsüne karşı farkındalık oluşturulması adına örnek bir etkinliğe imza attı.

Fiziksel, cinsel, psikolojik, dijital ve sosyal şiddete maruz kalan bireylere karşı toplumsal farkındalık geliştirmeyi amaçlayan öğrenciler, DÜ’nin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir parkur oluşturdu.

Parkurda, kendilerine sorulan soruları cevaplayarak ilerleyen üniversite öğrencileri, daha sonra içerisinde kırık ayna, cinayet haberleri, cansız manken ve ses sistemi olan bir kabinlere giriyorlar. Kabin çıkışında katılımcılara; şiddetle ilgili çeşitli soru ve cevapların yer aldığı bilgiler ile şiddete maruz kalma durumunda başvurulacak kurum ve iletişim bilgilerinin bulunduğu broşürler dağıtılarak katılımcıların şiddet konusunda bilinçlendirilmesi sağlanıyor.

2

250 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte; aile içi şiddetin başlangıcı olan flört şiddetine de dikkat çekilerek “Şiddetin Her Türlüsüne Dur!” mesajı verildi.

44Umut Vakfı olarak; son yıllarda hızla artan şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla bu çalışmayı yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerini kutluyoruz… Bu çalışmanın eğitim kurumları başta olmak üzere tüm kurumlara örnek olmasını diliyoruz ve artan şiddetin azalmasını sağlayacak, farkındalık yaratacak değişik etkinliklere sahne olmasını bekliyoruz… 

(Umut Vakfı, 08.05.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN