Post image
‘Sıcak bir film oldu’

 

Sercan KISMET

Vizyondaki ‘Aman Reis Duymasın’ filminde rol alan Sevil Akı ile Savaş Özdemir, “Her anlamda sıcak ve ailece gidilebilecek bir film oldu” dedi.

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin devamı ‘Aman Reis Duymasın’ filmi, izleyiciyle buluştu. Tatil eşliğinde projeyi çektiklerini söyleyen ikiliden Savaş Özdemir, “Erdek’te ortalama 4-5 haftalık bir süreçte birçok oyuncunun ailelerinin de eşlik ettiği samimi bir set süreci yaşandı” dedi. Sevil Akı ve Özdemir’le projeyi ve çekim sürecini konuştuk.

– ‘Aman Reis Duymasın’ nasıl bir film oldu?

Sevil Akı: Her anlamda sıcak ve ailece gidilebilecek bir film oldu. Televizyon seyircisinin yıllardır dizide izlediği karakterleri sinemada seyretmesi güzel olacak.

Savaş Özdemir: Dizi formatından sinema perdesine adapte edilmiş bir proje olarak benim için de bir ilkti. Tabii dizi formatının üzerine sinema seyircisi için rollerin ve esprilerin dozunu biraz daha yükseltmek gerekiyordu. Ekip içindeki uyum bu anlamda önem taşımaktaydı.

– ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ekibi bu filmde bir arada… Dizinin aldığı reyting kadar gişede başarılı olur mu?

S.Ö.: Her ne kadar ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ mafya aleminin karanlık dünyasını anlatan ciddi bir aksiyon drama olsa da, senaryodaki ince espriler ve durum komedileri zaten seyirciyi yeterince güldürmekteydi. Film çekimleri sırasında oyuncu kadrosunun uyumu, komedinin dozunu daha da artırdı. İzleyiciyi ‘Aman Reis Duymasın’la güldüreceğimize inanıyoruz. Yani sadece televizyondan yakalanmış, yüksek reytingin arkasına sığınmış bir proje
değil, diziyi izlememiş kişiler için de eğlenceli bir komedi aksiyon olacak.

S.A.: Dizi bir marka oldu. Seyircimiz bizi çok seviyor, gerek mesajlarıyla gerek bir arada olduğumuzdaki ilgileri her zaman bizi mutlu ediyor. Filmin çekimleri başladığında merakla beklediler.

 

 

– Film bir grup arkadaşın gittikleri tatilde başlarına gelen ilginç olayları konu ediyor. Sizin de unutamadığınız bir anınız var mı?

S.Ö.: Evet, Erdek’teki plaj çekimleri sırasında reji ekibi bana birkaç saat dinlenebileceğimi söylediğinde, yüzmeyi tercih ettim ve kız arkadaşımla hızımızı alamayıp karşıdaki küçük adaya kadar yüzdük. Çekim programı yeniden değişip bana tekrar ihtiyaç olduğunda, ekip ulaşmak için hayli çaba sarf etmişti.

S.A.: Çok telaşlı, titiz ve sakar biriyim. Böyle birinin her zaman unutulmayacak anıları olabiliyor, hele bir de kendim gibi arkadaşlarımla beraberken tadından yenmez. Çıktığımız bir tatilde, yine sakarlığıyla meşhur arkadaşımla ikimiz çay içmeye kafeye gittik. Daha ilk anda ben iki fincana da çarpıp devirdim, hem kendimi hem de arkadaşımı yaktım.

– Karakterinizi anlatır mısınız?

S.Ö.: Tipi, bir taraftan acımasız, soğuk kanlı bir psikopat… Diğer yandan sürekli üşüyen, yaz-kış palto giyen, batıl inançları olan ve dostlarına ölümüne bağlı bir adam.

S.A.: Emine, benim kıymetlim, iyi ki benim hazinemden çıktı… Çok güçlü, mert ve güvenilir bir insan. Bu dünyanın içinde bir kadın olmanın tüm yorgunluğunu taşıyan, tecrübesiyle herkese yol gösteren biri…

‘Projenin devamı gelir’

– Diziden sonra yaz aylarında sette olmak nasıldı?

S.Ö.: Yoğun set sürecinin yanında oyuncuların ve teknik ekibin aileleriyle denize girip, dinlenme fırsatı buldukları bir ortam vardı. Bu samimi ve sıcak ortamda tüm ekipte geriye hoş anılar bıraktı.

S.A.: Dizi çekimlerinden kısa bir süre sonra aynı karakterlerle film çekimine girince önce dizi hiç bitmemiş gibi oldu ama sonra tatil içinde film çekerek çok eğlendik.

– Bu filmin devamı gelir mi?

S.Ö.: Geleceğini düşünüyorum çünkü dizinin sadık ve geniş bir hayran kitlesi var.

S.A.: Bizim en büyük şansımız senaristlerimiz… Onlar dizimizin ve filmimizin başrolü. Böyle güzel hikayeler yazılmaya devam ettikçe devamı kesinlikle gelir.

(Milliyet Cadde, 17.12.2019)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN