Post image
“Savaş Vadisi” vizyonda

savaş

Oscar ödüllü oyuncu Mel Gibson‘un yönettiği “Savaş Vadisi”, sinemaseverlerle buluştu. Kanyon AVM’de gerçekleşen basın gösteriminin ardından soruları yanıtlayan Film Arası Dergisi Editörü Gökşen Aydemir, Gibson’un, iyi bir yönetmen olduğunu yeni filmiyle kanıtladığım söyledi. “Gördüğüm en insani savaş filmi” yorumunda bulunan Aydemir, “Vicdani red meselesi oldukça kafa karıştırıcı bir konu olduğu halde Medic Desmond özelinde tam bir vicdan hikayesine dönüşüyor. Savaşta kazananın olmadığım söyleyen ölüm yerine yaşamı kutsayan bu savaş filmini, herkesin seyretmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

savaş-vadisi-hacksaw-ridge-izle-filmizlemelisinnet-8Tersninja.com’un sinema yazarı Mert Tanöz de, filmin inançlarına aşırı bağlı Desmond Doss’un epik ve gerçek hikayesini konu aldığım dile getirerek “Mel Gibson, Hacksaw Ridge’da bir Pearl Harbor – Saving Pirate Ryan harmanı sunuyor” diye konuştu.

Başrolde Andrew Garfieldin olduğunun altım çizen Tanöz, “Amerika’ya, Japonya’nın kapılarım açan Hacksaw Ridge tepesinde geçen film, kahramanlığın yalnızca öldürmekten geçtiği anlayışım reddediyor. İnançlı kimliğiyle tanınan Gibson yine de hikayenin doğası gereği Amerika’yı yüceltmeyi es geçmiyor. Muhteşem savaş sahneleri ve dramatik tarafıyla epik 2. Dünya Savaşı filmi özlemimizi gideriyor” ifadelerini kullandı.

Yapımcılığını Bili Mechanic ile David Permut’un üstlendiği filmin senaryosunu Randall Wallace, Robert Schenkkan ve Gregort Crosby kaleme aldı. Okinawa Savaşı’nda yaşanan başarı hikayesini anlatan filmde, Andrew Garfield, Teresa Palmer, Sam Worthington, Luke Bracey ve Hugo Weaving rol aldı. Dram türündeki filmin konusu şöyle:

“ABD’nin 2’nci Dünya Savaşı’na girmesinin ardından Desmond T. Doss (Andrew Garfield) da birçok Amerikalı gibi orduya katılmaya gönüllü olur. Ancak dindar bir Hristiyan ve bir pasifist olan Doss, savaşta insan öldürmeyi ve herhangi bir şekilde silah kullanmayı reddetmekteedir, onun yerine savaş alanında yaralıları kurtararak hizmet etmek istemektedir. Bu tavrı hem komutanları hem de asker arkadaşları arasında ilk başta çok sert tepkiyle karşılanır, askeri mahkemeye bile çıkar. Ancak Doss, son derece sert bir eğitimden geçip, kendi hayatı pahasına silahsız bir şekilde savaş alanına gitmeyi çoktan göze almıştır.” (AA)

(Başkent Gazetesi, 05.11.2016)

 

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN