Post image
“Sağlık Bakanlığı ile Öfke Kontrolü Projesi’ni başlatıyoruz”

 

Pınar GÜL TARHAN

Esnafın sorunlarını, sosyoekonomik yapıyı yerinde incelemek üzere Kocaeli’ye gelen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kadın ve çocuk cinayetlerinin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığımız ile Öfke Kontrolü adı altında bir proje başlatıyoruz. Ekim ayından itibaren doğudan başlayarak tüm illerimizde 2 günlük eğitimler vereceğiz” dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş ve yönetimi tarafından Seka Park 2. Etap’ta bulunan Maide Restoran’da ağırlandı. Genel Başkan Palandöken, “Kocaeli, Türkiye’nin en güçlü olduğu bölge. Ben bugün buraya hem sosyo-ekonomik yapısını yerinde görmek hem de esnafımızın sorunlarını dinlemek için ziyarette bulundum. Ülkemiz gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Üst üste gelen seçimler, esnaf ve sanatkarların yapısal değişimi vs. ülkemizde esnafımıza sanatkarımıza zor günler yaşatıyor” şeklinde konuştu.

ÖFKE KONTROLÜ İLE İLGİLİ PROJE BAŞLATIYORUZ”

Devamında kadın ve çocuk cinayetlerine değinen Genel Başkan Palandöken, şunları söyledi:

“Kadın cinayetleri, çocuk istismarı gibi durumlar can sıkıcı. Bazı ailelerde 5 lira, 10 lira yüzünden hayatlar yok ediliyor. Kadınlarımız maalesef cinayetlere kurban gidiyor. Elhamdülillah Müslümanız diyoruz. Kadına değer veriyoruz. Memleketimiz bu cinayetlerden bıktı. Bir çalışma başlatıyoruz. Ekim ayından itibaren Doğudan başlayarak tüm illerde Öfke Kontrolü Projemiz kapsamında 2 günlük eğitimler ve seminerler vereceğiz.” 

“BU ÖFKEYE NEREDEN KAPILDIK?”

Palandöken, “Hepiniz şahitsiniz. Her iki evden birinde mutlaka bir sıkıntı var. Bu sıkıntı öfkeye dönüşüp cinayete kadar varabiliyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile psikologlarla yetkili kişilerle eğitimler gerçekleştireceğiz. Bu öfkeye nereden kapıldık, bu strese nereden girdik? Aile birliğine kastedecek durumların önüne geçmek için projemize başlıyoruz. 81 ilin başkanıyla gireceğimiz Ahilik Kültür Haftası hepimize hayırlı olsun” dedi.

“KURALSIZLIK, ADALETSİZLİK HAT SAFHADA”

Esnafın kendi içerisinde de çok önemli sıkıntılarının olduğunu ifade eden Palandöken, “Cadde boyunca gelirken Toplantıya birliğe bağlı çok sayıda esnaf ve sanatkar odası başkanı katılım sağladı gördüm, dükkanların neredeyse 30’u boş. Bakanlığımızla işbirliği içerisindeyiz. Bu sorunların giderilebilmesi için yerel yönetimlerimizle çaba sarf ediyoruz. Sadece kafe, otel, restoran değil, kamu kurumu niteliğindeki diğer kurumlar da aynı şekilde esnafla rekabet edebilir durumda olması da bizi sıkıntıya düşürüyor. Kuralsızlık, adaletsizlik hat safhada. Görüyorsunuz üretici karpuzu tarlada bırakıyor” sözlerini kullandı.

“KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK”

Son olarak Genel Başkan Palandöken, “Sayın Cumhurbaşkanımız sık sık dile getiriyor. Piyasanın kontrolü ile ilgili yeni bir düzenleme getirilecek. Artık Türkiye değişiyor. Yeni meslekler çıkıyor. Giyim, yeme alışkanlıkları değişiyor. Buranın en büyük sorunu da işsizlik. Devlette iş istiyor. Eleman bulamıyor işverenler. En önemli sorun AVM’ler. Bu ucuzluk adı altında satış yapan siteler. Bunlar ortadan kalkmadığı sürece Kocaeli’nin sorunu çözülmez” şeklinde konuştu.

(Bizim Yaka, 12.09.2019)

YORUMLAR(1)

SİZ DE YORUM YAZIN