Post image
Sadece Kocaeli’nde yarım milyon kişi icralık

kocaeli’nde_500_bin_dosya_icralik1052017339

KOCAELİ Adliyesi içerisinde 7 icra müdürlüğü bulunurken, dosyaları koyacak raflar dolunca, istiflenen dosyalar koridorlara konuldu. Koridorlardaki dosyalar da tavana ulaştı.

Kocaeli Adliyesi’ndeki 7 icra müdürlüğünde 300 bine yakın devam eden icra takibi dosyası bulunurken, diğer ilçelerdeki işleme konulanlarla birlikte il genelinde icra dosyası sayısı 500 binin üzerinde olduğu belirtildi. İcra takibi dosyalarının başında kredi kartı borcu, tüketici kredileri, telefon borçları, otomobil, konut ve mobilya borçları bulunuyor.

Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Nuri Almaz, Kocaeli’nde icra takibi dosya sayısının 500 binin üzerinde olduğunu belirterek “Kocaeli’nde icra dosyaları diğer kentlerdeki gibi çok yoğun ama dosya sayısının çok olması demek, insanların alacaklarını tahsil edebildikleri anlamına gelmiyor. Kişilerin arasında, kurumların arasında çok fazla alacak verecek sorunu var demektir. Kocaeli Adliyesi’nde 300 bine yakın devam eden icra takibi dosyası var. Bunun yanı sıra Gebze Adliyesi çok büyük bir adliye ve Körfez, Gölcük, Kandıra, Karamürsel adliyesini de baz aldığımız zaman Kocaeli ili genelinde şuanda devam eden icra takibi dosya sayısının 500 binin üzerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

(Doğan Haber Ajansı, 10.05.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN