Post image
‘Rüzgâr’ın Ayak İzleri’ çocuklarınızı bekliyor​

ruzgar-in-ayak-izleri-cocuklarinizi-bekliyor-270978-5

Ankara – 9 yaş ve üzeri çocuklarınız okurken öğrensin, hayal güçleri gelişsin ve bir şehri tanıyacak kadar bilgi edinsin istiyorsanız, Zehra Baş’ın “Rüzgâr’ın Ayak İzleri” serisi tam da size göre.

Rüzgârın Ayak İzleri serisinin yazarı H. Zehra Serra Baş ile kitapları üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Yurdun değişik illerinde öğretmenlik yaptığını, daha sonra Ankara’da yöneticiliğini üstlendiği ‘Etken Test Eğitim Merkezi’ni kurduğunu anlatan Baş, içinde hissettiği çocuk sevgisi ile çocuk kitapları yazmaya yöneldiğini söyledi.

Çocuk kitapları yazmanın ciddi bir çalışma gerektirdiğini ifade eden Baş, pedagoglar, psikologlar ve çocuklu ailelerle geçirdiği zamanı aktardı. Somut Yayın Dağıtım’ın sahibi Seyfettin Sarı’nın ısrarı ve yönlendirmesi ile öncelikle Rüzgâr’ın Ayak İzleri serisinin basıldığını belirten Baş, devamının geleceğini müjdeledi.

Rüzgârın Ayak İzleri serisinin, sevimli 11 kafadarın kalplerindeki yaratıcılığı ortaya çıkaran bir derleme olduğunu söyleyen Baş, “Kendine özgü bu hikâyelerle kültüre ve tarihi yapılarımıza dönük bir sevgi bağı kuracaksınız. Çevreye ve bütün canlılara karşı daha duyarlı olacak, hem bakışınızı geliştirip hem de eğlenceli vakit geçireceksiniz” dedi. Baş, 9 yaş ve üzerine hitaben yazılan Rüzgârın Ayak İzleri serisinde çocukları Kapadokya, Bafra Gölü, Çanakkale, Sümela ve Mardin’de bir gezintiye çıkardığını söylerken, çocukları gezdirirken eğlendirdiğini, bilgilendirdiğini ve hayal güçlerini geliştirmeyi hedeflediğini dile getirdi. Baş, kitaplarını çocukların ailelerine de okuma tavsiyesinde bulunurken, kitabı yazdıktan sonra karakterlerin gözünden Mardin’i, Çanakkale’yi, Bafra Gölü’nü, Sümela’yı​ tekrar görmek istediğini söyledi.

(BirGün, 10.04.2017)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN