Post image
Ruhsatsız pompalı tüfekle yakalananlara bin TL ceza

662600251253

FATİH ŞENDİL

Son günlerde artan silahlanma rakamları İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Özellikle pompalı tüfeğin kullanıldığı olaylar ve hayatını kaybedenlerin sayısında artış yaşanırken, hükümet de şiddetin azaltılması ve ruhsatsız pompalı tüfek taşınmasının önüne geçmek amacıyla yeni adımlar atıyor. Buna göre fiyatları 350 liradan başlayan pompalı tüfekle yakalanan kişilere adli işlemin yanı sıra bin lira da para cezasının verilmesi amacıyla yasa tasarısı hazırlandığı öğrenildi. Yeni Asır gazetesi geçtiğimiz haftalarda silah satışlarının yaygınlaşmasıyla ilgili haberler yaparak konuya dikkat çekmişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda ele geçen silah, pompalı tüfek ve bıçak sayısında gözle görülen artışın ardından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Para cezasının çok önemli olduğunu belirten satıcılar bu sayede ruhsatsız silah bulunduranlarda gözle görülür ölçüde azalma beklediklerini belirttiler. 2014’te İzmir’de 11 ayda 500’e yakın ruhsatsız tabanca ve pompali tüfek ele geçirildi.

İnternetten belgesiz satış

Ankara’da geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yapılan bir toplantıda pompalı tüfek satışı sayısındaki artışın gündeme geldiği öğrenildi. Bu toplantıda merdivenaltı olarak adlandırılan ve internetten satış yapılan tüfeklerle ilgili bir formül ortaya atıldı. Bu satışların önüne geçilmesi ve belgesiz satışı engellemek için ruhsatsız pompalı tüfekle ile yakalanan kişilere bin lira para cezası verilmesi gündeme geldi. İzmir’de son 1 yılda yapılan operasyonlarda ele geçirilen ruhsatsız silah ve pompalı tüfek sayısında artış yaşandığı belirtildi. Yeni Asır’ın ortaya çıkardığı internet üzerinden satışla evlere silah siparişi haberi de silahlanmanın vahim tablosunu gözler önüne sermişti. Silah satıcıları, para cezasının uygulanması ile satışların bıçak gibi kesileceğini açıklamıştı.
uzunkaya-izmir-emniyet-muduru
İzmir’de pompalı tüfiğin yanı sıra son 10 gün içinde de 60’ye yakın ruhsatsız tabancanın ve çok sayıda merminin ele geçirildiğini de belirten İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Bu tür sıkı denetimler ve çalışmalar aralıksız olarak devam edecek. Suç ve suçluya asla göz açtırmayız. Ruhsatsız pompalı tüfeklerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu yönde de özel bir çalışma başlattık, kente silah girmesini engellemeye çalışacağız. Bu tür silahları alanlar hakkında yasal işlem başlattıyoruz” diye konuştu.

(Yeni Asır, 01.01.2015)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN