Post image
Ritim Günü’nde kadına şiddete tepki

okay2

Perküsyon sanatçısı Okay Temiz, “Bu ülkenin morale ihtiyacı var. Hep böyle, Bıraktın, gittin, aşkım, canım, ciğerim’ diye şarkı sözü olmasın. Bitti artık bu. Bitsin. ‘Aşkım, aşkım’ diyor, sonra öldürüyor” dedi.

Her yıl doğum günü dolayısıyla hayata geçirdiği “Ritm Günü” konserinde bu yıl, “Kadına yönelik şiddete karşı ritim ve dans” temasını seçen sanatçı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Cuma akşamı hayranlarıyla buluştu. Monser öncesi provalarında açıklamada bulunan Temiz, Okay Temiz Ritim Atölyesi olarak son 13 yıldır, her yıl farklı bir probleme dikkat çektiğini söyledi.

Ünlü müzisyen, kadına yönelik şiddetin kötü boyutlara ulaştığına vurgu yaparak “O kadar çok psikopat var ki ortalıkta. Kadınlar pat diye evleniyorlar, incelemeden. Bizde eskiden nişanlılık devri vardı. Uzundu. Bazen 2 sene olanı vardı. Birbirini tanıma vaziyeti vardı. Adamın psikopatlığı sonradan çıkıyor ortaya tabii. Sonra cinayete kadar gidiyor. Olacak şey değil. Bırak şiddeti, şiddet onun vanında hiçbir sev değil. Havatına mal oluvor insanların” diye konuştu.

okay1

Tüm sanatçıların bu konuda bir şeyler yapması gerektiğinin altını çizen Temiz, şöyle konuştu:

“(Bu projede) Yalnızım. Bak diğer sanatçılara, ne yapıyorlar? Bugün köpeğe verdiğimiz değeri bile (kadına) vermiyoruz. Hayvanlar günü yapılıyor. Popçu, rockçı dediğimiz kitle, parçalarını ona göre yazsınlar bundan sonra. Tavır alsınlar bu işe. Ressamı da onun resmini çizsin. Bir mesaj olsun. Toplu bir mesaj. Bu ülkenin morale ihtiyacı var. Hep böyle, ‘Bıraktın, gittin, aşkım, canım, ciğerim’ diye şarkı sözü olmasın. Bitti artık bu. Bitsin. ‘Aşkım, aşkım’ diyor, sonra öldürüyor. Canına mal oluyor.”

Temiz, İsveç’te yaşanan ve genç bir kızın yaşamını kaybetmesine neden olan bir olayı anlatarak bütün İsveç halkının bu olaya karşı örgütlendiğini ve İsveç kralının da söz konusu kızın tabutunu taşıdığını aktardı.

İnsanın canına kıymanın çok mühim bir hadise olduğunu ifade eden sanatçı, “Kadının çığlığını, gördüğü eziyeti, şiddeti enstrümanlarla, onların sesleriyle dile getireceğiz” dedi.

(AA, 13.02.2016)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN