Post image
Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’dan 3 kitap

gb4

Madalyonun İçi

Bir Psikiyatristin Not Defterinden- Remzi Kitapevi

gb3Yıllardır “panik atak” yaşayan bir işadamı… Kendini peygamber ilan eden bir doktor… Çok temiz olmak uğruna evlerini “çöp apartman” haline getiren güzeller güzeli üç kız kardeş… Kendini bildiği günden beri babası başta olmak üzere, çevresindeki bütün erkeklerden dayak yiyen genç bir kadın…  Ağır ceza reisi bir babanın “fahişelik” mesleğini seçen kızı…. Radyo ve ‘televizyonlardaki bütün şarkıların kendisi için çalındığını sanan genç bir devlet memuresi… Dünyaya kız olarak gelen ancak kendini erkek hisseden bir transseksüel… Doktorunu intihar etmekle tehdit eden bir öğrenci… Ölümcül bir hastalığa yakalanmış genç bir bankacı… Bu kitapta değişik nedenlerle psikiyatrise başvuran her kesimden insanın hikâyelerini bulacak, başta aşk ve ölüm olmak üzere “insanlık halleri” ile karşılaşacaksınız.

İnsanlar size içini açacak, en gizli sırlarını sizlerle paylaşacak. Ve bütün bu sorunlar, hastalar ve hastalıklar karşısında Türkiye şartlarında bir ruh doktorunun duygularını, düşüncelerini, yapabildiklerini ve yapamadıklarını göreceksiniz.

Bu kitabın bir yerlerinde mutlaka kendinizi bulacak, kendinizle yüzleşeceksiniz. Okudukça yaşamın, sağlığın, sevginin ve huzurun değerini daha iyi anlayacaksınız.

gb1Hayata Dön – Hiç de güzel denemeyecek suskun mu suskun bir kız… O sustukça terapistin tarihin mahrem yerlerinden bulup çıkardığı unutulmuş hikâyeler çıkıyor ortaya. Genç firavun Tutankamon‘un esrarı, Hitler ve Freud‘un kişiliklerindeki gücün analizi… 18. yüzyılda evli kadınların yaşadıkları aşk ilişkileri… Çariçe Katerina‘nın çamaşırcılık ve hayat kadınlığından başlayan tılsımlı yazgısı, Eva Peron‘un ve Prenses Süreyya‘nın hüzünlü hayat hikâyeleri ve niceleri.. Derken suskunluk bozuluyor. Çirkin kızın hayat hikâyesi başlıyor. Öyle bir hikâye ki acısıyla, dehşetiyle, hüznüyle her şeyi gölgede bırakıyor. Psikanalistin sihirli değneğinin dokunduğu yerde ortaya çıkan bir başarı öyküsü.

gb2Günahın Üç Rengi – Madalyon un Öteki Yüzü- Remzi Kitapevi – Genç ve yakışıklı bir gencin mazoşizmin acısıyla renklenmiş dünyası. Bu acıdan alınan haz, ölüme yaklaştıkça hissedilen doyum… Yaşlı, göbekli bir holding patronunun cinsel tercihi nedeniyle varoşların kasketli orta yaş erkeklerinde aradığı yakınlık… Üç kuşak boyunca sürüp gelen fahişeliğin kadının ruhunu paramparça edişi… Tüm bunlar, yani insana ait olan hiçbir şey yabancı değildir bize. Yazar insan denen bu muhteşem ve bir o kadar da karmaşık varlığa ait sahici yaşam hikâyeleri sunuyor.

(Cumhuriyet Bilim Teknoloji, 24.10.2014)

Bu Yazıya Hiç Yorum Yapılmadı.

SİZ DE YORUM YAZIN